Rabarberkladdkaka med vit choklad

Rabarberkladdkaka med vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Fantastisk god kladdkaka med vit choklad och syrliga rabarber. Bästa sommardesserten.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad, knappar eller hackad
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 dl skivad rabarber
  • 75 g vit choklad + 25 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 22-24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Tillsätt 100 g choklad och rör tills den smält.
  3. Tillsätt socker, ett ägg i taget och till sist vetemjölet under konstant vispning.
  4. Häll ner smeten i formen, strö över skivad rabarber och 75 g hackad choklad. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna och riv 25 g vit choklad över kakan.

Tips

Servera med en klick crème fraiche eller vispad grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2022-07-02

Denna kladdkaka är en riktig höjdare. Tycker att vit choklad är för sött i vanliga fall men tillsammans med den syrliga rabarbern blir det supergott!

Ellie

2022-06-20

Supergod och fick väldigt bra betyg av gästerna!

Checkbox Coop

2022-06-20

Kul att du gillade den, Helene

Helene

2022-06-17

Så god! Tog mer rabarber, ca 3dl, och minskade sockret till hälften (1dl), dekorerade med färska hallon.

Checkbox Coop

2022-06-08

Vad roligt att höra, Tove!

Tove

2022-06-08

Godaste rabarberkakan jag någonsin smakat! Tog lite mer rabarber än i receptet!

Margareta

2022-06-01

Fin kaka men väldigt söt, för söt för min smak. Nästa gång blir det mindre choklad och mer rabarber.

Checkbox Coop

2022-05-30

Vad kul att du gillade den, Annica!

Annica

2022-05-29

Jättegod. Jag hade i lite mer rabarber än 2 dl. Sådär 2 1/2 dl och nästa gång tar jag nog 3 dl. Gräddade i exakt 20 minuter och då hade den släppt i kanterna. Använde en form som var 23-24 cm i storlek och då blev den hög som på bilden. Enkel och god å en klick vispgrädde.

Checkbox Coop

2022-05-23

Hej Carin, vi hade skrivit fel mått, men nu har vi ändrat! Kladdkakan på bilden har vi gjort i en form på 24 cm. Tack för att du uppmärksammade oss på detta!

Carin

2022-05-22

Jag tror kakan ska tillagas i en större form. Min blev inte lika tunn som den på bilden och den tog längre tid att tillaga!

Rabarberkladdkaka med vit choklad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad, knappar eller hackad
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 dl skivad rabarber
  • 75 g vit choklad + 25 g

Rabarberkladdkaka med vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Fantastisk god kladdkaka med vit choklad och syrliga rabarber. Bästa sommardesserten.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 22-24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Tillsätt 100 g choklad och rör tills den smält.
  3. Tillsätt socker, ett ägg i taget och till sist vetemjölet under konstant vispning.
  4. Häll ner smeten i formen, strö över skivad rabarber och 75 g hackad choklad. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt svalna och riv 25 g vit choklad över kakan.

Tips

Servera med en klick crème fraiche eller vispad grädde.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2022-07-02

Denna kladdkaka är en riktig höjdare. Tycker att vit choklad är för sött i vanliga fall men tillsammans med den syrliga rabarbern blir det supergott!

Ellie

2022-06-20

Supergod och fick väldigt bra betyg av gästerna!

Checkbox Coop

2022-06-20

Kul att du gillade den, Helene

Helene

2022-06-17

Så god! Tog mer rabarber, ca 3dl, och minskade sockret till hälften (1dl), dekorerade med färska hallon.

Checkbox Coop

2022-06-08

Vad roligt att höra, Tove!

Tove

2022-06-08

Godaste rabarberkakan jag någonsin smakat! Tog lite mer rabarber än i receptet!

Margareta

2022-06-01

Fin kaka men väldigt söt, för söt för min smak. Nästa gång blir det mindre choklad och mer rabarber.

Checkbox Coop

2022-05-30

Vad kul att du gillade den, Annica!

Annica

2022-05-29

Jättegod. Jag hade i lite mer rabarber än 2 dl. Sådär 2 1/2 dl och nästa gång tar jag nog 3 dl. Gräddade i exakt 20 minuter och då hade den släppt i kanterna. Använde en form som var 23-24 cm i storlek och då blev den hög som på bilden. Enkel och god å en klick vispgrädde.

Checkbox Coop

2022-05-23

Hej Carin, vi hade skrivit fel mått, men nu har vi ändrat! Kladdkakan på bilden har vi gjort i en form på 24 cm. Tack för att du uppmärksammade oss på detta!

Carin

2022-05-22

Jag tror kakan ska tillagas i en större form. Min blev inte lika tunn som den på bilden och den tog längre tid att tillaga!