Biscotti med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Juliga biscotti med vit choklad, apelsin och kardemumma. Passar perfekt till glöggminglet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim + 15 min
Ugnstemperatur:125-175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 6.5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad, grovt hackad

Gör så här

  1. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget, rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda i apelsinskal (endast det orange) och kardemumma. Blanda mandelmjöl, bakpulver och choklad och rör ner.
  2. Forma två rullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta till rullarna något. Grädda mitt i ugnen på 175° ca 30 min. Ta ut plåten och låt svalna något, skär i sneda bitar. Sänk ugnsvärmen till 125°.
  3. Vänd bitarna så att snittytan ligger uppåt och grädda ytterligare ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(207)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 6.5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad, grovt hackad

Biscotti med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Juliga biscotti med vit choklad, apelsin och kardemumma. Passar perfekt till glöggminglet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim + 15 min
Ugnstemperatur:125-175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget, rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda i apelsinskal (endast det orange) och kardemumma. Blanda mandelmjöl, bakpulver och choklad och rör ner.
  2. Forma två rullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta till rullarna något. Grädda mitt i ugnen på 175° ca 30 min. Ta ut plåten och låt svalna något, skär i sneda bitar. Sänk ugnsvärmen till 125°.
  3. Vänd bitarna så att snittytan ligger uppåt och grädda ytterligare ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(207)
Spara recept

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Klenäter - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg
Betyg
(9)