
Biscotti med apelsin
Betyg (1-5):
Juliga biscotti med vit choklad, apelsin och kardemumma. Passar perfekt till glöggminglet. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 1 tim + 15 min
Ugnstemperatur:125-175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 50 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 apelsin, finrivet skal
- 1 tsk malen kardemumma
- 6.5 dl mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g vit choklad, grovt hackad
Gör så här
- Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget, rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda i apelsinskal (endast det orange) och kardemumma. Blanda mandelmjöl, bakpulver och choklad och rör ner.
- Forma två rullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta till rullarna något. Grädda mitt i ugnen på 175° ca 30 min. Ta ut plåten och låt svalna något, skär i sneda bitar. Sänk ugnsvärmen till 125°.
- Vänd bitarna så att snittytan ligger uppåt och grädda ytterligare ca 15 min.
Biscotti med apelsin
Betyg (1-5):
Juliga biscotti med vit choklad, apelsin och kardemumma. Passar perfekt till glöggminglet. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 1 tim + 15 min
Ugnstemperatur:125-175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget, rör kraftigt mellan varje ägg. Blanda i apelsinskal (endast det orange) och kardemumma. Blanda mandelmjöl, bakpulver och choklad och rör ner.
- Forma två rullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta till rullarna något. Grädda mitt i ugnen på 175° ca 30 min. Ta ut plåten och låt svalna något, skär i sneda bitar. Sänk ugnsvärmen till 125°.
- Vänd bitarna så att snittytan ligger uppåt och grädda ytterligare ca 15 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!