Biff a la Lindström

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassiker som sätter färg och smak på biffarna.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 3 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 2 msk kapris
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 gurka
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop färs, lök, ägg, rödbetor, kapris, senap, salt och peppar. Forma till små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta. Den söta rödbetan gör att de lätt kan brännas så vänd biffarna en extra gång.
  3. Mosa potatisen och häll i grädde. Rör om till ett fluffigt mos och smaka av med salt. Servera biffar och mos med tunt skuren gurka och lite extra kapris.

Servering

Servera med lite brynt smör på biffarna.

Tips

Gör köttbullar till barnen och servera rödbetor vid sidan av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 3 dl inlagda rödbetor, hackade
  • 2 msk kapris
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 gurka
  • 1 tsk salt

Biff a la Lindström

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Klassiker som sätter färg och smak på biffarna.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop färs, lök, ägg, rödbetor, kapris, senap, salt och peppar. Forma till små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de är genomstekta. Den söta rödbetan gör att de lätt kan brännas så vänd biffarna en extra gång.
  3. Mosa potatisen och häll i grädde. Rör om till ett fluffigt mos och smaka av med salt. Servera biffar och mos med tunt skuren gurka och lite extra kapris.

Servering

Servera med lite brynt smör på biffarna.

Tips

Gör köttbullar till barnen och servera rödbetor vid sidan av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)