Belugalinssallad med melon och grillad halloumi
  • Tid 40 min

Belugalinssallad med melon och grillad halloumi

4.33 (3 betyg)

Belugalinser är små, svarta linser med ett härligt tuggmotstånd. Servera dem i en sallad med söt melon och salt halloumiost. Ringla över en dressing med smak av lime, ingefära och honung.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 0.5 nätmelon
  • 1 rödlök
  • 2 halloumi (à 200 g), delade på mitten
  • 2 röda paprikor
  • 70 g rucola
Vinägrett:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna melonen. Strimla löken tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten.

  2. 2

    Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och skalet är bränt. Skala paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Grilla osten och bryt i bitar.

  3. 3

    Vänd ihop halloumin med linser, melon, lök, paprika, rucola och vinägrett.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Salladen är god även med andra slags linser.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Åsa

    Jättegott, många fräscha smaker och konsistenser som fick smaklökarna att jubla. Nomnomnom!