Belugalinssallad med melon och grillad halloumi

Belugalinssallad med melon och grillad halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Belugalinser är små, svarta linser med ett härligt tuggmotstånd. Servera dem i en sallad med söt melon och salt halloumiost. Ringla över en dressing med smak av lime, ingefära och honung.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 0.5 nätmelon
  • 1 rödlök
  • 2 halloumi (à 200 g), delade på mitten
  • 2 röda paprikor
  • 70 g rucola
  • Vinägrett:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna melonen. Strimla löken tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten.
  2. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och skalet är bränt. Skala paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Grilla osten och bryt i bitar.
  3. Vänd ihop halloumin med linser, melon, lök, paprika, rucola och vinägrett.

Tips

Salladen är god även med andra slags linser.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2018-07-06

Jättegott, många fräscha smaker och konsistenser som fick smaklökarna att jubla. Nomnomnom!

Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sallad med parmesandipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Belugalinssallad med melon och grillad halloumi
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 0.5 nätmelon
  • 1 rödlök
  • 2 halloumi (à 200 g), delade på mitten
  • 2 röda paprikor
  • 70 g rucola
  • Vinägrett:
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt

Belugalinssallad med melon och grillad halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Belugalinser är små, svarta linser med ett härligt tuggmotstånd. Servera dem i en sallad med söt melon och salt halloumiost. Ringla över en dressing med smak av lime, ingefära och honung.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna melonen. Strimla löken tunt, gärna med mandolin. Blanda ihop alla ingredienserna till vinägretten.
  2. Grilla paprikorna hela tills de är mjuka och skalet är bränt. Skala paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Grilla osten och bryt i bitar.
  3. Vänd ihop halloumin med linser, melon, lök, paprika, rucola och vinägrett.

Tips

Salladen är god även med andra slags linser.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2018-07-06

Jättegott, många fräscha smaker och konsistenser som fick smaklökarna att jubla. Nomnomnom!

Liknande recept

Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sallad med parmesandipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)