Belugalinssallad med färsspett
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Belugalinssallad med färsspett

4.33 (6 betyg)

Denna sallad på belugalinser, tomat, persilja och basilika är ljuvligt god, måste provas!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 22
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 0.5 kruka basilika, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Belugalinssallad
  • 2 dl belugalinser
  • 400 g körbärstomat på kvist (romance)
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft eller 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 röd lök, strimlad
  • 0.5 kruka färsk persilja, hackad
  • 0.5 kruka basilika, hackad
Till servering
  • 0.5 lantbröd eller liknande
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Belugalinssallad: Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Klyfta tomaterna. Vispa ihop citron, olja och honung. Låt linserna svalna något. Vänd runt med tomat, lök, örter och dressingen. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Blanda ströbrödet med grädde och ägg och låt svälla någon minut. Tillsätt färs, lök, örter, vitlök, salt och peppar. Rör om till en jämn smet och forma tolv avlånga biffar.

  3. 3

    Hetta upp en grill eller stekpanna och stek till fin färg runt om. Stick in spetten och servera med linssalladen. Bryt brödet i fyra bitar.

  4. 4

    Mosa ihop smöret med vitlök och salt och bred på brödbitarna. Grädda högt upp i ugnen till fin färg, ca 6 min. Servera färsspetten med linssalladen och vitlöksbröd. Garnera ev med citronskivor

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Veronica

    Gott! Jättegott t.o.m.