Bästa köttfärssoppan
  • Tid 20 min

Bästa köttfärssoppan

3 (2 betyg)

Här gäller det att ha en skvätt köttfärssås kvar från dagen före. Då blir middagen blixtsnabb.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl Köttfärssås
  • 7 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 stor morot, grovriven
  • 100 g pasta, gärna i roliga former
Köttfärssås
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 hackade vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt, peppar
  • honung och balsamvinäger
Till servering
  • 0.5 kruka persilja, finhackad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm köttfärssåsen med vatten, buljongtärning, lagerblad och vitlök.

  2. 2

    Tillsätt riven morot och pasta. Låt koka tills pastan precis är klar.

  3. 3

    Servera med finhackad persilja.

Köttfärssås:

  1. 1

    Stek lök, vitlök och nötfärs i olja i en het stekpanna. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och oregano.

  2. 2

    Låt sjuda 10-20 min. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med salt, peppar, honung och balsamvinäger.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar