Bästa köttfärssoppan

Bästa köttfärssoppan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Här gäller det att ha en skvätt köttfärssås kvar från dagen före. Då blir middagen blixtsnabb.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 3 dl Köttfärssås
  • 7 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 stor morot, grovriven
  • 100 g pasta, gärna i roliga former
  • Köttfärssås
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 hackade vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • honung och balsamvinäger
  • salt, peppar
  • Till servering
  • 0.5 kruka persilja, finhackad

Gör så här

  1. Värm köttfärssåsen med vatten, buljongtärning, lagerblad och vitlök.
  2. Tillsätt riven morot och pasta. Låt koka tills pastan precis är klar.
  3. Servera med finhackad persilja.

Köttfärssås:

  1. Stek lök, vitlök och nötfärs i olja i en het stekpanna. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och oregano.
  2. Låt sjuda 10-20 min. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med salt, peppar, honung och balsamvinäger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bästa köttfärssoppan
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl Köttfärssås
  • 7 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 stor morot, grovriven
  • 100 g pasta, gärna i roliga former
  • Köttfärssås
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 hackade vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • honung och balsamvinäger
  • salt, peppar
  • Till servering
  • 0.5 kruka persilja, finhackad

Bästa köttfärssoppan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Här gäller det att ha en skvätt köttfärssås kvar från dagen före. Då blir middagen blixtsnabb.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Värm köttfärssåsen med vatten, buljongtärning, lagerblad och vitlök.
  2. Tillsätt riven morot och pasta. Låt koka tills pastan precis är klar.
  3. Servera med finhackad persilja.

Köttfärssås:

  1. Stek lök, vitlök och nötfärs i olja i en het stekpanna. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och oregano.
  2. Låt sjuda 10-20 min. Späd eventuellt med lite vatten och smaka av med salt, peppar, honung och balsamvinäger.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!