För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bästa köttbullarna med pasta pesto

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Klassiska köttbullar med god pasta pesto.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g pasta
  • smör
  • 1 dl grön pesto
  • 0.5 dl grädde
  • cocktailtomat, till servering

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med mjölk och ägg i en bunke och låt svälla ca 5 min.
  2. Riv gul lök med grova sidan av rivjärnet. Lägg köttfärs och löken i bunken. Häll i salt och svartpeppar.
  3. Rör om noga. Forma små bollar med blöta händer. Häll pasta i kokande vatten, låt koka enligt förpackningen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Fyll halva stekpannan med köttbullar och stek tills de är genomstekta.
  4. Gör likadant med resten. Häll av vattnet från pastan (be förälder om hjälp) och rör direkt ner pesto och grädde. Servera köttbullarna med pestopastan och tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(19)

Solrospanerad schnitzel med surkål

(2)

Fransk omelett med bacon och tomater

(38)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Sparris- och skinkomelett

(11)

Fläskpannkaka med bacon och morot

(89)

Salviakotletter

(42)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g pasta
  • smör
  • 1 dl grön pesto
  • 0.5 dl grädde
  • cocktailtomat, till servering

Bästa köttbullarna med pasta pesto

Betyg (1-5):
4.8 (5 betyg)

Klassiska köttbullar med god pasta pesto.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd med mjölk och ägg i en bunke och låt svälla ca 5 min.
  2. Riv gul lök med grova sidan av rivjärnet. Lägg köttfärs och löken i bunken. Häll i salt och svartpeppar.
  3. Rör om noga. Forma små bollar med blöta händer. Häll pasta i kokande vatten, låt koka enligt förpackningen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Fyll halva stekpannan med köttbullar och stek tills de är genomstekta.
  4. Gör likadant med resten. Häll av vattnet från pastan (be förälder om hjälp) och rör direkt ner pesto och grädde. Servera köttbullarna med pestopastan och tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(19)

Solrospanerad schnitzel med surkål

(2)

Fransk omelett med bacon och tomater

(38)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

(4)

Sparris- och skinkomelett

(11)

Fläskpannkaka med bacon och morot

(89)

Salviakotletter

(42)