Basilikarisotto med krispigt kycklingben
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

0 (0 betyg)

Smakrik risotto med sojabönor, spenat och basilika och såklart massor med parmesan.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingdelar, med ben
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk honung
  • 0.5 citron, till servering
Basilikarisotto
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl avorioris
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 70 g babyspenat
  • 100 g frysta gröna sojabönor, värmda enligt förpackningen
  • 1 kruka basilika
  • 4 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200˚. Blanda smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Bred på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikarisotto:

  1. 1

    Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs ris och lök i olja under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Häll i en tredjedel av buljongen och låt sjuda tills nästan allt kokat in.

  2. 2

    Häll i resterande buljong i omgångar och rör då och då. Risotton är klar då riset är mjukt men ändå har en lätt tuggig mitt. Risotton ska vara lös i konsistensen.

  3. 3

    Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över lite olja. Servera kycklingen med den krämiga risotton.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar