Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Smakrik risotto med sojabönor, spenat och basilika och såklart massor med parmesan.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 kg kycklingdelar, med ben
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk honung
  • 0.5 citron, till servering
  • Basilikarisotto
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl avorioris
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 70 g babyspenat
  • 100 g frysta gröna sojabönor, värmda enligt förpackningen
  • 1 kruka basilika
  • 4 dl finriven parmesanost
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Blanda smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Bred på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikarisotto:

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs ris och lök i olja under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Häll i en tredjedel av buljongen och låt sjuda tills nästan allt kokat in.
  2. Häll i resterande buljong i omgångar och rör då och då. Risotton är klar då riset är mjukt men ändå har en lätt tuggig mitt. Risotton ska vara lös i konsistensen.
  3. Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över lite olja. Servera kycklingen med den krämiga risotton.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Basilikarisotto med krispigt kycklingben
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg kycklingdelar, med ben
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk honung
  • 0.5 citron, till servering
  • Basilikarisotto
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl avorioris
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 70 g babyspenat
  • 100 g frysta gröna sojabönor, värmda enligt förpackningen
  • 1 kruka basilika
  • 4 dl finriven parmesanost
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Smakrik risotto med sojabönor, spenat och basilika och såklart massor med parmesan.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Blanda smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Bred på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikarisotto:

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs ris och lök i olja under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Häll i en tredjedel av buljongen och låt sjuda tills nästan allt kokat in.
  2. Häll i resterande buljong i omgångar och rör då och då. Risotton är klar då riset är mjukt men ändå har en lätt tuggig mitt. Risotton ska vara lös i konsistensen.
  3. Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över lite olja. Servera kycklingen med den krämiga risotton.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!