Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik risotto med sojabönor, spenat och basilika och såklart massor med parmesan.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 kg kycklingdelar, med ben
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk honung
  • 0.5 citron, till servering
  • Basilikarisotto
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl avorioris
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 70 g babyspenat
  • 100 g frysta gröna sojabönor, värmda enligt förpackningen
  • 1 kruka basilika
  • 4 dl finriven parmesanost
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Blanda smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Bred på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikarisotto:

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs ris och lök i olja under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Häll i en tredjedel av buljongen och låt sjuda tills nästan allt kokat in.
  2. Häll i resterande buljong i omgångar och rör då och då. Risotton är klar då riset är mjukt men ändå har en lätt tuggig mitt. Risotton ska vara lös i konsistensen.
  3. Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över lite olja. Servera kycklingen med den krämiga risotton.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Nasi goreng med mandel

(30)

Kryddig kyckling med grönsaksris

(0)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

(29)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg kycklingdelar, med ben
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk honung
  • 0.5 citron, till servering
  • Basilikarisotto
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl avorioris
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 70 g babyspenat
  • 100 g frysta gröna sojabönor, värmda enligt förpackningen
  • 1 kruka basilika
  • 4 dl finriven parmesanost
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Basilikarisotto med krispigt kycklingben

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Smakrik risotto med sojabönor, spenat och basilika och såklart massor med parmesan.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Blanda smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Bred på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikarisotto:

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs ris och lök i olja under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Häll i en tredjedel av buljongen och låt sjuda tills nästan allt kokat in.
  2. Häll i resterande buljong i omgångar och rör då och då. Risotton är klar då riset är mjukt men ändå har en lätt tuggig mitt. Risotton ska vara lös i konsistensen.
  3. Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över lite olja. Servera kycklingen med den krämiga risotton.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med linser och röd curry

(3)

Tandoorikyckling med ris

(22)

Stekt ris med kycklingfärs och curry

(8)

Nasi goreng med mandel

(30)

Kryddig kyckling med grönsaksris

(0)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies