
Basilikarisotto med krispigt kycklingben
Betyg (1-5):
Smakrik risotto med sojabönor, spenat och basilika och såklart massor med parmesan.
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg kycklingdelar, med ben
- 25 g smör, rumsvarmt
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 citron, finrivet skal
- 1 msk flingsalt
- 1 tsk honung
- 0.5 citron, till servering
- Basilikarisotto
- 1 liter vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 3 dl avorioris
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- 70 g babyspenat
- 100 g frysta gröna sojabönor, värmda enligt förpackningen
- 1 kruka basilika
- 4 dl finriven parmesanost
- olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200˚. Blanda smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Bred på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Basilikarisotto:
- Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs ris och lök i olja under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Häll i en tredjedel av buljongen och låt sjuda tills nästan allt kokat in.
- Häll i resterande buljong i omgångar och rör då och då. Risotton är klar då riset är mjukt men ändå har en lätt tuggig mitt. Risotton ska vara lös i konsistensen.
- Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över lite olja. Servera kycklingen med den krämiga risotton.
Liknande recept
Basilikarisotto med krispigt kycklingben
Betyg (1-5):
Smakrik risotto med sojabönor, spenat och basilika och såklart massor med parmesan.
Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200˚. Blanda smöret med vitlök, citronskal, salt och honung. Lägg kycklingdelarna i en ugnsform. Bred på vitlökssmöret. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Basilikarisotto:
- Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Fräs ris och lök i olja under omrörning någon minut. Häll i vinet och låt sjuda tills hälften av det återstår. Häll i en tredjedel av buljongen och låt sjuda tills nästan allt kokat in.
- Häll i resterande buljong i omgångar och rör då och då. Risotton är klar då riset är mjukt men ändå har en lätt tuggig mitt. Risotton ska vara lös i konsistensen.
- Vänd ner spenat, sojabönor, basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad och ringla över lite olja. Servera kycklingen med den krämiga risotton.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!