Basilikapesto med pasta

Basilikapesto med pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Om du inte har provat att göra egen pesto – gör det nu! Det blir så himla gott, och det är enkelt. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 1 kruka färsk basilika
  • 40 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Till servering
  • pasta

Gör så här

  1. Mixa basilika, pinjenötter och vitlök med oljan. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till peston.

Tips

Om du får pesto över, förvara den svalt. Håller minst 1 vecka i kylskåp.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-28

Hej Erika, vad bra att du uppmärksammade oss på det, vi ska genast ändra! Tack!

Erika

2022-03-25

Obs! Det här receptet dyker upp vid filtrering på mjölkproteinfritt trots att det innehåller ost.

Checkbox Coop

2018-11-21

Kerstin: Det går jättebra att dubbla receptet! Man kan också tillsätta mer olivolja om man vill ha peston lite lösare, då räcker den också längre. hälsar Elsa, webbredaktör

Kerstin

2018-11-19

Tyckte det var alldeles för lite pesto till 4 pers. För min del var mängden ungefär till 2 pers.

Basilikapesto med pasta
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 40 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Till servering
  • pasta

Basilikapesto med pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Om du inte har provat att göra egen pesto – gör det nu! Det blir så himla gott, och det är enkelt. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Mixa basilika, pinjenötter och vitlök med oljan. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till peston.

Tips

Om du får pesto över, förvara den svalt. Håller minst 1 vecka i kylskåp.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-03-28

Hej Erika, vad bra att du uppmärksammade oss på det, vi ska genast ändra! Tack!

Erika

2022-03-25

Obs! Det här receptet dyker upp vid filtrering på mjölkproteinfritt trots att det innehåller ost.

Checkbox Coop

2018-11-21

Kerstin: Det går jättebra att dubbla receptet! Man kan också tillsätta mer olivolja om man vill ha peston lite lösare, då räcker den också längre. hälsar Elsa, webbredaktör

Kerstin

2018-11-19

Tyckte det var alldeles för lite pesto till 4 pers. För min del var mängden ungefär till 2 pers.