Basilikapesto med pasta

Basilikapesto med pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Om du inte har provat att göra egen pesto – gör det nu! Det blir så himla gott, och det är enkelt. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kruka färsk basilika
  • 40 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Till servering
  • pasta

Gör så här

  1. Mixa basilika, pinjenötter och vitlök med oljan. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till peston.

Tips

Om du får pesto över, förvara den svalt. Håller minst 1 vecka i kylskåp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-21

Kerstin: Det går jättebra att dubbla receptet! Man kan också tillsätta mer olivolja om man vill ha peston lite lösare, då räcker den också längre. hälsar Elsa, webbredaktör

Kerstin

2018-11-19

Tyckte det var alldeles för lite pesto till 4 pers. För min del var mängden ungefär till 2 pers.

Liknande recept

Spara recept

Pasta med zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Spaghetti med chili, vitlök, kapris och persilja

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Räkpasta med chili och basilika

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pasta pesto med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med kyckling i krämig dragonsås

Betyg
Betyg
(8)
Basilikapesto med pasta
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kruka färsk basilika
  • 40 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Till servering
  • pasta

Basilikapesto med pasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Om du inte har provat att göra egen pesto – gör det nu! Det blir så himla gott, och det är enkelt. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa basilika, pinjenötter och vitlök med oljan. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till peston.

Tips

Om du får pesto över, förvara den svalt. Håller minst 1 vecka i kylskåp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-11-21

Kerstin: Det går jättebra att dubbla receptet! Man kan också tillsätta mer olivolja om man vill ha peston lite lösare, då räcker den också längre. hälsar Elsa, webbredaktör

Kerstin

2018-11-19

Tyckte det var alldeles för lite pesto till 4 pers. För min del var mängden ungefär till 2 pers.

Liknande recept

Spara recept

Pasta med zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Spaghetti med chili, vitlök, kapris och persilja

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Räkpasta med chili och basilika

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pasta pesto med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Färsk linguini med pesto och tomatsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med kyckling i krämig dragonsås

Betyg
Betyg
(8)