Basilikapesto med pasta
  • Tid 20 min

Basilikapesto med pasta

5 (1 betyg)

Om du inte har provat att göra egen pesto – gör det nu! Det blir så himla gott, och det är enkelt. Recept ur boken: Studentköket vego av Ann-Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kruka färsk basilika
  • 40 g pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • pasta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa basilika, pinjenötter och vitlök med oljan. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till peston.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du får pesto över, förvara den svalt. Håller minst 1 vecka i kylskåp.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kerstin

    Tyckte det var alldeles för lite pesto till 4 pers. För min del var mängden ungefär till 2 pers.