Spaghetti med chili, vitlök, kapris och persilja

Spaghetti med chili, vitlök, kapris och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Smakrik pasta med tomater, vitlök och kapris

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g spagetti
  • 1 dl olivolja
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 dl kalamataoliver
  • 0.5 dl kapris
  • 1 kruka färsk persilja, hackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili.
  2. Tillsätt tomater, oliver och kapris. När allt är ordentligt varmt, vänd runt med den nykokta pastan och persilja.
  3. Smaka av med salt och mycket svartpeppar. Servera med riven parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2021-11-10

Ganska trevlig vardagsrätt. Dock lite för salt med både oliver och kapris som legat i lag.

Leena

2021-01-06

Väldigt gott men 400 gram torkad pasta är på tok för mycket! Jag använde 250 gram och det var mer lagom i förhållande till övriga ingredienser.

Jacquemine

2020-05-05

Enkelt och lyxigt!

Julia

2018-04-09

Hade lite zuccini i också för att få det ännu matigare. Tillsatte oxå 1 dl av "spagettivattnet" - blev kanongott!

Liknande recept

Spara recept

Docentens dillpasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Saffranspasta med räkor

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pasta pesto med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Räkpasta med chili och basilika

Betyg
Betyg
(23)
Spaghetti med chili, vitlök, kapris och persilja
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g spagetti
  • 1 dl olivolja
  • 1 rödlök, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 dl kalamataoliver
  • 0.5 dl kapris
  • 1 kruka färsk persilja, hackad
  • salt och svartpeppar

Spaghetti med chili, vitlök, kapris och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Smakrik pasta med tomater, vitlök och kapris

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili.
  2. Tillsätt tomater, oliver och kapris. När allt är ordentligt varmt, vänd runt med den nykokta pastan och persilja.
  3. Smaka av med salt och mycket svartpeppar. Servera med riven parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2021-11-10

Ganska trevlig vardagsrätt. Dock lite för salt med både oliver och kapris som legat i lag.

Leena

2021-01-06

Väldigt gott men 400 gram torkad pasta är på tok för mycket! Jag använde 250 gram och det var mer lagom i förhållande till övriga ingredienser.

Jacquemine

2020-05-05

Enkelt och lyxigt!

Julia

2018-04-09

Hade lite zuccini i också för att få det ännu matigare. Tillsatte oxå 1 dl av "spagettivattnet" - blev kanongott!

Liknande recept

Spara recept

Docentens dillpasta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(93)
Spara recept

Saffranspasta med räkor

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pasta pesto med räkor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostad tomatsoppa med tortellini

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Bouillabaisse-risoni med räkor

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Räkpasta med chili och basilika

Betyg
Betyg
(23)