För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barnens enkla ugnskyckling

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 600 g kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • 2 äpplen
  • 0.5 msk olivolja
  • 1.5 msk curry
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Skär kycklingfiléer i två delar på längden. Linda bacon runt kycklingbitarna.
  2. (Glöm inte att tvätta händerna när du tagit i kyckling.) Skär äpplen i tärningar. Stek äpplet i olivolja 1 minut.
  3. Strö över curry och stek 1 minut till. Häll i crème fraiche och vatten och rör om.
  4. Häll såsen i en ugnsform och lägg i kycklingbitarna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min med grilleffekt. Servera kycklingen med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2017-01-16

I mat brukar det bli bäst med svenska lite syrliga äpplen.

Fredrik

2017-01-15

Enkelt att göra, men ingen smaksensation direkt. Kanske gör det skillnad vilka äpplen man använder, men i sådana fall borde det framgå av receptet.

Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(16)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Kycklingbollar med dill och citron

(59)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(45)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kerala curry-kyckling

(10)

Kokoskyckling från Kenya

(36)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl ris
  • 600 g kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • 2 äpplen
  • 0.5 msk olivolja
  • 1.5 msk curry
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten

Barnens enkla ugnskyckling

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Skär kycklingfiléer i två delar på längden. Linda bacon runt kycklingbitarna.
  2. (Glöm inte att tvätta händerna när du tagit i kyckling.) Skär äpplen i tärningar. Stek äpplet i olivolja 1 minut.
  3. Strö över curry och stek 1 minut till. Häll i crème fraiche och vatten och rör om.
  4. Häll såsen i en ugnsform och lägg i kycklingbitarna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min med grilleffekt. Servera kycklingen med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2017-01-16

I mat brukar det bli bäst med svenska lite syrliga äpplen.

Fredrik

2017-01-15

Enkelt att göra, men ingen smaksensation direkt. Kanske gör det skillnad vilka äpplen man använder, men i sådana fall borde det framgå av receptet.

Liknande recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(16)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Kycklingbollar med dill och citron

(59)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(45)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Kerala curry-kyckling

(10)

Kokoskyckling från Kenya

(36)