För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Barnens enkla ugnskyckling

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 600 g kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • 2 äpplen
  • 0.5 msk olivolja
  • 1.5 msk curry
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Skär kycklingfiléer i två delar på längden. Linda bacon runt kycklingbitarna.
  2. (Glöm inte att tvätta händerna när du tagit i kyckling.) Skär äpplen i tärningar. Stek äpplet i olivolja 1 minut.
  3. Strö över curry och stek 1 minut till. Häll i crème fraiche och vatten och rör om.
  4. Häll såsen i en ugnsform och lägg i kycklingbitarna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min med grilleffekt. Servera kycklingen med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2017-01-16

I mat brukar det bli bäst med svenska lite syrliga äpplen.

Fredrik

2017-01-15

Enkelt att göra, men ingen smaksensation direkt. Kanske gör det skillnad vilka äpplen man använder, men i sådana fall borde det framgå av receptet.

Liknande recept

Dillkokt kyckling

(10)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Indisk curry på kycklingfärs

(38)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(61)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl ris
  • 600 g kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • 2 äpplen
  • 0.5 msk olivolja
  • 1.5 msk curry
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten

Barnens enkla ugnskyckling

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisningen på paketet. Skär kycklingfiléer i två delar på längden. Linda bacon runt kycklingbitarna.
  2. (Glöm inte att tvätta händerna när du tagit i kyckling.) Skär äpplen i tärningar. Stek äpplet i olivolja 1 minut.
  3. Strö över curry och stek 1 minut till. Häll i crème fraiche och vatten och rör om.
  4. Häll såsen i en ugnsform och lägg i kycklingbitarna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min med grilleffekt. Servera kycklingen med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla

2017-01-16

I mat brukar det bli bäst med svenska lite syrliga äpplen.

Fredrik

2017-01-15

Enkelt att göra, men ingen smaksensation direkt. Kanske gör det skillnad vilka äpplen man använder, men i sådana fall borde det framgå av receptet.

Liknande recept

Dillkokt kyckling

(10)

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Indisk curry på kycklingfärs

(38)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(61)