Barnens bästa chimichanga

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Chimichanga är en slags friterad burrito, alltså en wrap med tortillabröd och fyllning.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g vitkål
  • 400 g fryst sojafärs
  • 1 msk olja
  • 40 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 300 g tortillabröd ( 4 stycken)
  • 1 dl olja

Gör så här

  1. Riv vitkål på grova sidan av rivjärnet. Stek sojafärs och vitkålen i 1 msk olja. (Det funkar förstås även med köttfärs.) Häll i tacokrydda och vatten. Låt vattnet koka in.
  2. Fördela färsfyllningen på 4 stora tortillabröd och vik ihop till paket. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner rullarna med skarven nedåt och stek till fin färg runt om.
  3. Servera med skurna grönsaker, till exempel paprika, gurka, tomat och avokado.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2021-01-25

Superenkelt att göra och supergott!

Frida

2020-12-06

Super gott!

bobby :)

2020-10-21

veldig godd

Hugo

2020-08-25

Väldigt god

Liknande recept

Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g vitkål
  • 400 g fryst sojafärs
  • 1 msk olja
  • 40 g tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 300 g tortillabröd ( 4 stycken)
  • 1 dl olja

Barnens bästa chimichanga

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Chimichanga är en slags friterad burrito, alltså en wrap med tortillabröd och fyllning.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv vitkål på grova sidan av rivjärnet. Stek sojafärs och vitkålen i 1 msk olja. (Det funkar förstås även med köttfärs.) Häll i tacokrydda och vatten. Låt vattnet koka in.
  2. Fördela färsfyllningen på 4 stora tortillabröd och vik ihop till paket. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner rullarna med skarven nedåt och stek till fin färg runt om.
  3. Servera med skurna grönsaker, till exempel paprika, gurka, tomat och avokado.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2021-01-25

Superenkelt att göra och supergott!

Frida

2020-12-06

Super gott!

bobby :)

2020-10-21

veldig godd

Hugo

2020-08-25

Väldigt god

Liknande recept

Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(191)