Barbequepaket med svamp och sparris

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Göttiga grillpaket som lagar sig själva på gallret.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Svamppaket:
  • 500 g tjockt skurna skogschampinjoner eller portabella
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 75 g smält smör
  • 1 msk chipotlepasta eller sås
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • Sparrispaket:
  • 500 g ansad grön sparris
  • 5 strimlade inlagda soltorkade tomater
  • 2 stora pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 delad citron
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Pressa ner vitlöksklyftorna i smöret och rör i chipotle. Bred ut två lager kraftig aluminiumfolie ovanpå varandra och stora nog för svampen. Vik upp kanterna så att inget rinner eller ramlar ur. Fördela svamp och vitlökssmör på folien. Salta och peppra. Låt kolet brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen i grillen. Cirka 150 grader är bra.
  2. Lägg foliepaketet på gallret på avstånd från glödbädden. Tillaga med stängt lock och öppna spjäll i botten och på locket. Grilla tills svampen absorberat all vätska, 35-45 minuter. Ös svampen med vitlökssmöret ett par gånger under tiden. När svampen ligger i grillen kan du preparera sparrisen.
  3. Bred ut två lager kraftig aluminiumfolie ovanpå varandra. Lägg på sparrisen och strö över tomaterna. Blanda några matskedar olja från de inlagda tomaterna med vitlök och timjan och fördela på sparrisen. Lägg på citronhalvor, salta och peppra.
  4. Ta två nya lager folie och lägg ovanpå samt knip ihop på sidorna så att det blir ett tätt paket. Lägg foliepaketet på gallret och med ett litet avstånd från glödbädden. Tillaga sida vid sida med svampen och beräkna 20-25 minuter för sparrisen. Matcha de olika tillagningstiderna så att allt blir klart samtidigt.
  5. Öppna foliepaketet med sparris. Kontrollera att de är mjuka. Om inte så lägger du tillbaka paketet i grillen några minuter och stänger locket. Pressa citronerna över sparrisarna och lägg sedan upp innehållet på ett fat. Servera svampen med hyvlad parmesan och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

(37)

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

(18)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(33)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Grönsakswok med svamp

(0)

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Gnocchi med svamp och blomkål

(45)
13 st
  • Svamppaket:
  • 500 g tjockt skurna skogschampinjoner eller portabella
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 75 g smält smör
  • 1 msk chipotlepasta eller sås
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 1 dl hyvlad parmesanost
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • Sparrispaket:
  • 500 g ansad grön sparris
  • 5 strimlade inlagda soltorkade tomater
  • 2 stora pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 delad citron
  • nymald svartpeppar

Barbequepaket med svamp och sparris

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Göttiga grillpaket som lagar sig själva på gallret.

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pressa ner vitlöksklyftorna i smöret och rör i chipotle. Bred ut två lager kraftig aluminiumfolie ovanpå varandra och stora nog för svampen. Vik upp kanterna så att inget rinner eller ramlar ur. Fördela svamp och vitlökssmör på folien. Salta och peppra. Låt kolet brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen i grillen. Cirka 150 grader är bra.
  2. Lägg foliepaketet på gallret på avstånd från glödbädden. Tillaga med stängt lock och öppna spjäll i botten och på locket. Grilla tills svampen absorberat all vätska, 35-45 minuter. Ös svampen med vitlökssmöret ett par gånger under tiden. När svampen ligger i grillen kan du preparera sparrisen.
  3. Bred ut två lager kraftig aluminiumfolie ovanpå varandra. Lägg på sparrisen och strö över tomaterna. Blanda några matskedar olja från de inlagda tomaterna med vitlök och timjan och fördela på sparrisen. Lägg på citronhalvor, salta och peppra.
  4. Ta två nya lager folie och lägg ovanpå samt knip ihop på sidorna så att det blir ett tätt paket. Lägg foliepaketet på gallret och med ett litet avstånd från glödbädden. Tillaga sida vid sida med svampen och beräkna 20-25 minuter för sparrisen. Matcha de olika tillagningstiderna så att allt blir klart samtidigt.
  5. Öppna foliepaketet med sparris. Kontrollera att de är mjuka. Om inte så lägger du tillbaka paketet i grillen några minuter och stänger locket. Pressa citronerna över sparrisarna och lägg sedan upp innehållet på ett fat. Servera svampen med hyvlad parmesan och gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

(37)

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

(18)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(33)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(3)

Kycklinggryta med svamp

(16)

Grönsakswok med svamp

(0)

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Gnocchi med svamp och blomkål

(45)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies