Banankaka med chokladtosca

Banankaka med chokladtosca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

En saftig och god kaka toppad med tosca med chokladsmak. Perfekt recept när man har bruna bananer hemma!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 bitar
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl rörsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna mosade bananer
  • 2 ägg
  • 100 g hackad mörk choklad 70%
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladtosca:
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 3 dl grovhackad mandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och smör pösigt med elvisp. Rör ner banan, ägg och choklad. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Häll smeten i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Chokladtosca

  1. Smält smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.
  2. Ta ut kakan ur ugnen och bred på toscaglasyren. Grädda ytterligare 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-05-11

Det ska var 75 g smör.

Ann-Katrin

2014-05-11

Har testat med 150 gr smör i Tosca-smeten och det blev bra.

Gun Sörman

2014-05-06

Hur mycket smör ska det vara i toscasmeten?

Banankaka med chokladtosca
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl rörsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna mosade bananer
  • 2 ägg
  • 100 g hackad mörk choklad 70%
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladtosca:
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 3 dl grovhackad mandel

Banankaka med chokladtosca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

En saftig och god kaka toppad med tosca med chokladsmak. Perfekt recept när man har bruna bananer hemma!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
20 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och smör pösigt med elvisp. Rör ner banan, ägg och choklad. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Häll smeten i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Chokladtosca

  1. Smält smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.
  2. Ta ut kakan ur ugnen och bred på toscaglasyren. Grädda ytterligare 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-05-11

Det ska var 75 g smör.

Ann-Katrin

2014-05-11

Har testat med 150 gr smör i Tosca-smeten och det blev bra.

Gun Sörman

2014-05-06

Hur mycket smör ska det vara i toscasmeten?