Banankaka med chokladtosca
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Banankaka med chokladtosca

2.5 (44 betyg)

En saftig och god kaka toppad med tosca med chokladsmak.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

20 bitar
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl rörsocker
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 mogna mosade bananer
  • 2 ägg
  • 100 g hackad mörk choklad 70%
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
Chokladtosca:
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 3 dl grovhackad mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa socker och smör pösigt med elvisp. Rör ner banan, ägg och choklad. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Häll smeten i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Chokladtosca

  1. 1

    Smält smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, kakao, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner mandeln.

  2. 2

    Ta ut kakan ur ugnen och bred på toscaglasyren. Grädda ytterligare 5 min.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktionen

    Det ska var 75 g smör.

  • Ann-Katrin

    Har testat med 150 gr smör i Tosca-smeten och det blev bra.

  • Gun Sörman

    Hur mycket smör ska det vara i toscasmeten?