Bakade betor med yoghurt, knaprigt bovete och ingefärshonung

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Sååå gott med ingefära i honung, till betorna. Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 500 g rödbetor eller hälften gulbetor
  • 100 g rabarber
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 3 timjankvistar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 3 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Bovetekrunch
  • 1 dl helt bovete
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär betorna i klyftor. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg allt på ett bakplåtspapper tillsammans med vitlöksklyftor och timjankvistar.
  2. Ringla över olivolja och salta. Vik ihop papperet till ett paket och tillaga mitt i ugnen tills betorna är mjuka, 35–40 min. Blanda bovete, olivolja, fänkålsfrön och salt i en ugnsform. Rosta under betorna tills bovetet fått färg, 8–10 min.
  3. Blanda honung och ingefära. Bred ut yoghurten på ett fat och lägg på betorna. Toppa med önskad mängd bovetekrunch och ringla över ingefärshonungen.

Tips

Koka betorna var för sig, annars färgar de röda betorna de gula.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping - Coop

(0)

Mias morotssallad - Coop

(2)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater - Coop

(38)

Rostade morötter med parmesancremé - Coop

(1)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås - Coop

(0)

Grönkålsslaw - Coop

(4)

Kålrotslåda - Coop

(0)

Ljummen primörsallad med krämig dressing - Coop

(6)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 500 g rödbetor eller hälften gulbetor
  • 100 g rabarber
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 3 timjankvistar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 3 dl grekisk yogurt (10 %)
  • Bovetekrunch
  • 1 dl helt bovete
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Bakade betor med yoghurt, knaprigt bovete och ingefärshonung

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Sååå gott med ingefära i honung, till betorna. Recept av David Frenkiel och Luise Vindahl Green kitchen stories.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär betorna i klyftor. Skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg allt på ett bakplåtspapper tillsammans med vitlöksklyftor och timjankvistar.
  2. Ringla över olivolja och salta. Vik ihop papperet till ett paket och tillaga mitt i ugnen tills betorna är mjuka, 35–40 min. Blanda bovete, olivolja, fänkålsfrön och salt i en ugnsform. Rosta under betorna tills bovetet fått färg, 8–10 min.
  3. Blanda honung och ingefära. Bred ut yoghurten på ett fat och lägg på betorna. Toppa med önskad mängd bovetekrunch och ringla över ingefärshonungen.

Tips

Koka betorna var för sig, annars färgar de röda betorna de gula.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping - Coop

(0)

Mias morotssallad - Coop

(2)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater - Coop

(38)

Rostade morötter med parmesancremé - Coop

(1)

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås - Coop

(0)

Grönkålsslaw - Coop

(4)

Kålrotslåda - Coop

(0)

Ljummen primörsallad med krämig dressing - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies