Morots- och sötpotatislåda med frasigt pankotäcke

Morots- och sötpotatislåda med frasigt pankotäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Grädde och sirap gör morötterna oemotståndliga. (Det är bara jul en gång om året!)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 kg morot
  • 0.5 kg sötpotatis
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 dl panko ströbröd
  • 50 g kallt smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och slanta dem. Skala sötpotatisen och skär den i centimeterstora bitar. Koka tillsammans tills mjukt, ca 15 min.
  2. Låt rinna av och mosa grovt med en potatisstöt. Vispa ihop ägg, grädde, sirap, salt, muskot och ½ dl av pankoströbrödet.
  3. Blanda med moset och häll i en ugnsform. Strö över resten av pankoströbrödet. Täck ströbrödet med hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CJ

2018-12-25

Hade glutenfritt panko istället och inte riktigt lika mycket som i receptet... Gott!

Checkbox Coop

2018-02-19

Till Christina: Servera till en köttbit, kycklingklubba, kycklingfilé eller helt vegetarisk med en god sallad till. Lycka till!

Christina

2018-02-18

Vilken rätt/vilket tillbehör kan passa att servera till om man vill ha viss valfrihet för gästerna vid en fylligare måltid?

Morots- och sötpotatislåda med frasigt pankotäcke
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 kg morot
  • 0.5 kg sötpotatis
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 dl panko ströbröd
  • 50 g kallt smör
  • 1 tsk salt

Morots- och sötpotatislåda med frasigt pankotäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Grädde och sirap gör morötterna oemotståndliga. (Det är bara jul en gång om året!)

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och slanta dem. Skala sötpotatisen och skär den i centimeterstora bitar. Koka tillsammans tills mjukt, ca 15 min.
  2. Låt rinna av och mosa grovt med en potatisstöt. Vispa ihop ägg, grädde, sirap, salt, muskot och ½ dl av pankoströbrödet.
  3. Blanda med moset och häll i en ugnsform. Strö över resten av pankoströbrödet. Täck ströbrödet med hyvlat smör. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



CJ

2018-12-25

Hade glutenfritt panko istället och inte riktigt lika mycket som i receptet... Gott!

Checkbox Coop

2018-02-19

Till Christina: Servera till en köttbit, kycklingklubba, kycklingfilé eller helt vegetarisk med en god sallad till. Lycka till!

Christina

2018-02-18

Vilken rätt/vilket tillbehör kan passa att servera till om man vill ha viss valfrihet för gästerna vid en fylligare måltid?