
Rostade morötter med parmesancremé
Betyg (1-5):
Receptet på parmesancrèmen kommer från Bladins internationella skola i Malmö.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg morot, gärna flera färger
- 1 msk olivolja
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk salt
- Parmesancrème
- 2 dl crème fraiche
- 1 tsk finrivet citronskal
- 1 tsk sambal oelek
- 0.5 vitlöksklyfta, finriven
- 75 g parmesan, finriven
- salt
Gör så här
- Skala och dela morötterna på längden. Dela ytterligare om morötterna är stora.
- Vänd runt med olja och honung på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 min.
- Blanda alla ingredienser till parmesancrèmen och smaka av med salt. Servera till morötterna.
Rostade morötter med parmesancremé
Betyg (1-5):
Receptet på parmesancrèmen kommer från Bladins internationella skola i Malmö.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skala och dela morötterna på längden. Dela ytterligare om morötterna är stora.
- Vänd runt med olja och honung på en ugnsplåt och salta. Rosta mitt i ugnen till fin färg och mjuka men med lite tuggmotstånd kvar, ca 20 min.
- Blanda alla ingredienser till parmesancrèmen och smaka av med salt. Servera till morötterna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-21
Hoppsan, den hade nog flutit iväg. Men nu är den tillbaka! :)
2022-03-16
Den flytande honungen finns inte med...;)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-03-21
Hoppsan, den hade nog flutit iväg. Men nu är den tillbaka! :)
Charlotte
2022-03-16
Den flytande honungen finns inte med...;)