För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Baguetter

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Baka egna frasiga baguetter och servera dem ljumma med gott pålägg. Perfekt på buffé, picknick eller till soppa!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl rumsvarmt vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och olja.
  2. Häll på nästan allt mjöl och arbeta degen länge, ca 10 minuter i degblandare eller för hand.
  3. Låt jäsa minst 1 timme. Knåda i resten av mjölet och forma långa baguetter på mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig sedan ska den formas till på mjölat bakbord med mjöliga händer. Detta så att brödet blir saftigare. Låt jäsa 30 minuter på plåten under bakduk.

Tips

  1. Gör degen färdig dagen innan, låt jäsa i kylskåpet över natten. Grädda ca 25 minuter. Bröd är alltid godast när det är riktigt färskt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2014-08-30

arbeta degen längre så att det bildas mer gluten, då behöver man inte tillsätta mer mjöl. bakar du dessutom ut bröden med durumvete så krävs blir inte degen så kladdig.

Checkbox Coop

2013-01-07

Grädda brödet i ca 25 minuter.

Liknande recept

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Matmuffins med morötter och fetaost

(7)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Pinnbröd med grillkorv

(42)

Wrapbröd

(1)

Julknäcke med vallmofrön

(1)

Fyllda bröd på plåt med tomater

(8)

Pitabröd med olja

(3)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 25 g jäst
  • 5 dl rumsvarmt vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 10 dl vetemjöl

Baguetter

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Baka egna frasiga baguetter och servera dem ljumma med gott pålägg. Perfekt på buffé, picknick eller till soppa!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och olja.
  2. Häll på nästan allt mjöl och arbeta degen länge, ca 10 minuter i degblandare eller för hand.
  3. Låt jäsa minst 1 timme. Knåda i resten av mjölet och forma långa baguetter på mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig sedan ska den formas till på mjölat bakbord med mjöliga händer. Detta så att brödet blir saftigare. Låt jäsa 30 minuter på plåten under bakduk.

Tips

  1. Gör degen färdig dagen innan, låt jäsa i kylskåpet över natten. Grädda ca 25 minuter. Bröd är alltid godast när det är riktigt färskt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2014-08-30

arbeta degen längre så att det bildas mer gluten, då behöver man inte tillsätta mer mjöl. bakar du dessutom ut bröden med durumvete så krävs blir inte degen så kladdig.

Checkbox Coop

2013-01-07

Grädda brödet i ca 25 minuter.

Liknande recept

Focaccia med rödbetor och feta

(1)

Matmuffins med morötter och fetaost

(7)

Pitabröd med pumpakärnor

(0)

Pinnbröd med grillkorv

(42)

Wrapbröd

(1)

Julknäcke med vallmofrön

(1)

Fyllda bröd på plåt med tomater

(8)

Pitabröd med olja

(3)