Baguetter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Baka egna frasiga baguetter och servera dem ljumma med gott pålägg. Perfekt på buffé, picknick eller till soppa!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 5 dl rumsvarmt vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och olja.
  2. Häll på nästan allt mjöl och arbeta degen länge, ca 10 minuter i degblandare eller för hand.
  3. Låt jäsa minst 1 timme. Knåda i resten av mjölet och forma långa baguetter på mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig sedan ska den formas till på mjölat bakbord med mjöliga händer. Detta så att brödet blir saftigare. Låt jäsa 30 minuter på plåten under bakduk.

Tips

  1. Gör degen färdig dagen innan, låt jäsa i kylskåpet över natten. Grädda ca 25 minuter. Bröd är alltid godast när det är riktigt färskt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2014-08-30

arbeta degen längre så att det bildas mer gluten, då behöver man inte tillsätta mer mjöl. bakar du dessutom ut bröden med durumvete så krävs blir inte degen så kladdig.

Coop

2013-01-07

Grädda brödet i ca 25 minuter.

Liknande recept

Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julknäcke med vallmofrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Pitabröd med olja

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 25 g jäst
  • 5 dl rumsvarmt vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 10 dl vetemjöl

Baguetter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Baka egna frasiga baguetter och servera dem ljumma med gott pålägg. Perfekt på buffé, picknick eller till soppa!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:225º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet och tillsätt salt och olja.
  2. Häll på nästan allt mjöl och arbeta degen länge, ca 10 minuter i degblandare eller för hand.
  3. Låt jäsa minst 1 timme. Knåda i resten av mjölet och forma långa baguetter på mjölat bakbord. Degen ska vara lite kladdig sedan ska den formas till på mjölat bakbord med mjöliga händer. Detta så att brödet blir saftigare. Låt jäsa 30 minuter på plåten under bakduk.

Tips

  1. Gör degen färdig dagen innan, låt jäsa i kylskåpet över natten. Grädda ca 25 minuter. Bröd är alltid godast när det är riktigt färskt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2014-08-30

arbeta degen längre så att det bildas mer gluten, då behöver man inte tillsätta mer mjöl. bakar du dessutom ut bröden med durumvete så krävs blir inte degen så kladdig.

Coop

2013-01-07

Grädda brödet i ca 25 minuter.

Liknande recept

Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julknäcke med vallmofrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ost- och örtbrytbröd

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pinnbröd med grillkorv

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Pitabröd med olja

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Baguetter med örter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålsplättar

Betyg
Betyg
(4)