Baconlindad mozzarella med tomatsås

Baconlindad mozzarella med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Mozzarella som smälter lite, och sen den rökiga baconsmaken - ljuvligt! Servera med tomatsås och ugnspotatis. Supergoda smakkombinationer!

Tillagningstid: 40 min
2 portioner
  • 500 g små potatisar
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 120 g bacon /kalkonbacon
  • 250 g mozzarella
  • Tomatsås
  • 0.5 gul lök, grovt riven eller finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk timjan
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt potatisarna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min. Salta.

Tomatsås

  1. Fräs löken i olja tills den är mjuk utan färg. Tillsätt vitlök, chiliflakes och timjan. Häll i passerade tomater och vatten och låt koka ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar.
  2. Linda bacon runt mozzarellaostarna så det täcker hela osten ordentligt. Tillaga ovanför potatisen de sista 10 minuterna i ugnen.
  3. Lägg till grilleffekt om det behövs, baconet ska bli krispigt utan att för mycket ost smälter ut. Servera mozzarellan med potatisen och tomatsåsen.

Servering

Servera med strimlad salladskål dressad med en vinägrett.

Tips

funkar bra även med kalkonbacon.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernille

2021-10-27

Stek backonet i ugnen först tills den är nästan klar, linda den sen runt mozzarellan och sätt in dem lite kort i ugnen. Se till att det är bra kvalitet på bäckonet och att osten är helt inlindad.

Anette

2021-06-26

Gott! Men mozzarellan rinner ut rätt mycket. Jag tog också en grillost (svensk halloumi), delade i fyra delar och lindade in varje del i en baconskiva. Det blev jättebra! Grillosten är lite gräddigare och smakar lite mindre än halloumi, så den är rätt lik mozzarella i smaken, men rinner inte ut :) Jag tog betydligt mindre chiliflakes i såsen, den blev rätt stark ändå.

Agneta

2020-12-27

Funkar inte. Använde 50% mer bacon och lindade jättenoga, ändå blev det mozzarella"soppa" med bacon...☹

Baconlindad mozzarella med tomatsås
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g små potatisar
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 120 g bacon /kalkonbacon
  • 250 g mozzarella
  • Tomatsås
  • 0.5 gul lök, grovt riven eller finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk timjan
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • honung
  • salt och svartpeppar

Baconlindad mozzarella med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Mozzarella som smälter lite, och sen den rökiga baconsmaken - ljuvligt! Servera med tomatsås och ugnspotatis. Supergoda smakkombinationer!

Tillagningstid: 40 min
2 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vänd runt potatisarna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min. Salta.

Tomatsås

  1. Fräs löken i olja tills den är mjuk utan färg. Tillsätt vitlök, chiliflakes och timjan. Häll i passerade tomater och vatten och låt koka ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar.
  2. Linda bacon runt mozzarellaostarna så det täcker hela osten ordentligt. Tillaga ovanför potatisen de sista 10 minuterna i ugnen.
  3. Lägg till grilleffekt om det behövs, baconet ska bli krispigt utan att för mycket ost smälter ut. Servera mozzarellan med potatisen och tomatsåsen.

Servering

Servera med strimlad salladskål dressad med en vinägrett.

Tips

funkar bra även med kalkonbacon.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernille

2021-10-27

Stek backonet i ugnen först tills den är nästan klar, linda den sen runt mozzarellan och sätt in dem lite kort i ugnen. Se till att det är bra kvalitet på bäckonet och att osten är helt inlindad.

Anette

2021-06-26

Gott! Men mozzarellan rinner ut rätt mycket. Jag tog också en grillost (svensk halloumi), delade i fyra delar och lindade in varje del i en baconskiva. Det blev jättebra! Grillosten är lite gräddigare och smakar lite mindre än halloumi, så den är rätt lik mozzarella i smaken, men rinner inte ut :) Jag tog betydligt mindre chiliflakes i såsen, den blev rätt stark ändå.

Agneta

2020-12-27

Funkar inte. Använde 50% mer bacon och lindade jättenoga, ändå blev det mozzarella"soppa" med bacon...☹