Avokado- och sötpotatisbowl

Avokado- och sötpotatisbowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Krämig avokado och sötpotatis är så gott till hummusen och det syrliga granatäpplet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 3 dl hirs eller quinoa
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 600 g sötpotatis, tärnad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 40 g grönkålsblad gärna späda på kruka
  • 2 avokador, mosade
  • 1 grapefrukt, skivad
  • 1 granatäpple
  • 350 g silkestofu i bitar/stavar eller halloumi
  • 50 g vitlöksgroddar eller andra groddar
  • 0.5 tsk salt
  • Rödbetshummus
  • 125 g färdigkokt rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt

Gör så här

  1. Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med limesaft och olja.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 min. Salta.

Rödbetshummus:

  1. Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.
  2. Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.

Tips

Krama grönkålen lätt med lite olja och salt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Avokado- och sötpotatisbowl
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 3 dl hirs eller quinoa
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 600 g sötpotatis, tärnad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 40 g grönkålsblad gärna späda på kruka
  • 2 avokador, mosade
  • 1 grapefrukt, skivad
  • 1 granatäpple
  • 350 g silkestofu i bitar/stavar eller halloumi
  • 50 g vitlöksgroddar eller andra groddar
  • 0.5 tsk salt
  • Rödbetshummus
  • 125 g färdigkokt rödbeta
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt

Avokado- och sötpotatisbowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Krämig avokado och sötpotatis är så gott till hummusen och det syrliga granatäpplet.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka hirsen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda med limesaft och olja.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek sötpotatisen till fin färg och genomstekt, ca 7 min. Salta.

Rödbetshummus:

  1. Mixa kikärter och rödbetor till en slät röra. Blanda i vitlök, citronsaft och spiskummin. Smaka av med salt.
  2. Fördela hirs, sötpotatis, rödbetshummus, resten av grönsakerna och tofu/halloumi i serveringsskålar. Toppa med vitlöksgroddar.

Tips

Krama grönkålen lätt med lite olja och salt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!