Auberginesill

Auberginesill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Även om man inte vill äta fisk så kan man äta sill, i varje fall auberginesill. Det perfekta vegoalternativet på julbordet!

Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g aubergine
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 10 cm purjolök, skivad

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.

Tips

Garnera gärna med en dillvippa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vårrullar i ugn

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg
Betyg
(8)
Auberginesill
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g aubergine
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 10 cm purjolök, skivad

Auberginesill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Även om man inte vill äta fisk så kan man äta sill, i varje fall auberginesill. Det perfekta vegoalternativet på julbordet!

Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.

Tips

Garnera gärna med en dillvippa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegopiroger

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vårrullar i ugn

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg
Betyg
(8)