Auberginesill

Auberginesill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegansk sill gjord på aubergine som läggs in med morot, lagerblad och purjolök. Vårt enkal recept på auberginesill passar lika bra på julbordet som till påsk och midsommar.

Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner
  • 400 g aubergine
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 10 cm purjolök, skivad

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.

Tips

Garnera gärna med en dillvippa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Auberginesill
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g aubergine
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 10 cm purjolök, skivad

Auberginesill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Vegansk sill gjord på aubergine som läggs in med morot, lagerblad och purjolök. Vårt enkal recept på auberginesill passar lika bra på julbordet som till påsk och midsommar.

Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.

Tips

Garnera gärna med en dillvippa.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!