Auberginesill
  • Tid 25 min + tid i kylen

Auberginesill

5 (1 betyg)

Även om man inte vill äta fisk så kan man äta sill, i varje fall auberginesill. Det perfekta vegoalternativet på julbordet!

  • Tillagningstid 25 min + tid i kylen
  • Ingredienser 9

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 400 g aubergine
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 10 cm purjolök, skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.

  2. 2

    Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Garnera gärna med en dillvippa.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar