Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping
  • Tid 30 min + tid att kallna
  • Ugn 225º

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

0 (0 betyg)

En kall soppa med vacker färg och ljuvlig smak är elegant att servera på buffén. Recept av Eleonora Von Essen

  • Tillagningstid 30 min + tid att kallna
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 gul paprika
  • 200 g morötter
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller 1,5 msk fond
  • 1 dl crème fraiche
Topping
  • 100 g gurka
  • 0.5 grönt äpple, gärna syrligt
  • 0.5 blekselleristjälk
  • crème fraiche
  • olivolja
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Dela paprikan, kärna ur och lägg med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen tills skalet fått ordentligt med färg, 15–20 min.

  2. 2

    Skala och skär moroten i slantar. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt morötterna och fräs med lite till. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock tills moroten är mjuk.

  3. 3

    Dra skalet av paprikan.Lägg ner paprika och crème fraiche i soppan. Mixa soppan slät och låt svalna. Förvara i kyl tills servering.

  4. 4

    Dela gurkan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan fint. Skär äpple och selleri i lika små bitar. Blanda ihop.

  5. 5

    Servera soppan väl kyld. Toppa med den krispiga toppingen, en liten klick crème fraiche, några droppar olivolja och lite nymald svartpeppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pressa lite citronsaft över äppelhacket så att det inte blir brunt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar