Auberginesill

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Även om man inte vill äta fisk så kan man äta sill, i varje fall auberginesill. Det perfekta vegoalternativet på julbordet!

Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 400 g aubergine
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 10 cm purjolök, skivad

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.

Tips

Garnera gärna med en dillvippa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp - Coop

(6)

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo - Coop

(8)

Vårrullar med dippsås och mynta - Coop

(62)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping - Coop

(0)

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg - Coop

(4)

Vegopiroger - Coop

(8)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 400 g aubergine
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 10 cm purjolök, skivad

Auberginesill

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Även om man inte vill äta fisk så kan man äta sill, i varje fall auberginesill. Det perfekta vegoalternativet på julbordet!

Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.

Tips

Garnera gärna med en dillvippa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp - Coop

(6)

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo - Coop

(8)

Vårrullar med dippsås och mynta - Coop

(62)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping - Coop

(0)

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg - Coop

(4)

Vegopiroger - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies