Auberginesill

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Även om man inte vill äta fisk så kan man äta sill, i varje fall auberginesill. Det perfekta vegoalternativet på julbordet!

Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g aubergine
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 10 cm purjolök, skivad

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.

Tips

Garnera gärna med en dillvippa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

(8)

Vårrullar med dippsås och mynta

(62)

Vegopiroger

(8)

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

(5)

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

(4)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g aubergine
  • 4 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 10 cm purjolök, skivad

Auberginesill

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Även om man inte vill äta fisk så kan man äta sill, i varje fall auberginesill. Det perfekta vegoalternativet på julbordet!

Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.

Tips

Garnera gärna med en dillvippa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

(8)

Vårrullar med dippsås och mynta

(62)

Vegopiroger

(8)

Rostad pumpa och brysselkål med chèvre

(5)

Rotselleri med broccolivarianter och pocherat ägg

(4)

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies