
Auberginesill
Betyg (1-5):
Även om man inte vill äta fisk så kan man äta sill, i varje fall auberginesill. Det perfekta vegoalternativet på julbordet!
Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (9)
- 400 g aubergine
- 4 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 10 vitpepparkorn
- 5 kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 morot, slantad
- 10 cm purjolök, skivad
Gör så här
- Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
- Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.
Tips

Garnera gärna med en dillvippa.
Liknande recept
Auberginesill
Betyg (1-5):
Även om man inte vill äta fisk så kan man äta sill, i varje fall auberginesill. Det perfekta vegoalternativet på julbordet!
Tillagningstid: 25 min + tid i kylen
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skiva auberginen på längden i 1 cm skivor. Stek i torr grillpanna så att de får fina ränder. Skär skivorna i 2 cm breda bitar.
- Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull tills sockret smält. Varva resten av ingredienserna med auberginebitarna i en värmetålig burk eller skål och häll över lagen. Låt stå i kylen och ta smak över natten.
Tips

Garnera gärna med en dillvippa.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!