Auberginerullader i tomatsås
  • Tid 30 min

Auberginerullader i tomatsås

4.04 (24 betyg)

Auberginerullader i tomatsås för tankarna till Grekland. Kanske för att i auberginerulladerna gömmer sig en bit fetaost.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • flytande honung
  • 150 g fetaost
  • 0.5 kruka basilika
Till servering:
  • ris, pasta eller valfritt gryn
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor på längden, saltaoch peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek påbåda sidor tills skivorna är mjuka.

  2. 2

    Fräs lök och vitlök i olja i en vid kastrull eller stekpanna.Tillsätt tomatpuré och stek 2 min till underomrörning. Häll i krossade tomater och låt sjudaca 10 min. Smaka av med med salt och peppar samt honung.

  3. 3

    Skär fetaosten i stavar. Rulla in 3 basilikablad ochen bit fetaost i varje aubergineskiva. Fäst ihop rullenmed en tandpetare. Lägg ner rullarna i tomatsåsenoch låt småputtra ca 10 min. Servera med ris, pastaeller något gryn, t ex mathavre.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jurgita

    Godare än förväntat.

  • Jenny

    Så smaskigt!

  • Katarina

    Trodde aldrig att det skulle vara så gott som det är. De 4 portionerna räckte bara till 2! :)

  • Maria

    Himla gott!

Visa fler