Aubergineröra med fetaost

Aubergineröra med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En svensk variant av den turkiska klassikern baba ganoush.

Tillagningstid: 5 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta auberginerna hela tills de är mjuka rätt igenom, ca 40 min.
  2. Dra loss skalet eller skeda ur innehållet och hacka grovt. Blanda med olja, smulad fetaost, dill och lök. Smaksätt med vitlök och citron. Smaka av med salt.

Tips

Det går bra att grilla auberginerna för en lätt söt, rökig smak på röran.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aubergineröra med fetaost
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 auberginer
  • 0.5 dl olivolja
  • 100 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt

Aubergineröra med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En svensk variant av den turkiska klassikern baba ganoush.

Tillagningstid: 5 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta auberginerna hela tills de är mjuka rätt igenom, ca 40 min.
  2. Dra loss skalet eller skeda ur innehållet och hacka grovt. Blanda med olja, smulad fetaost, dill och lök. Smaksätt med vitlök och citron. Smaka av med salt.

Tips

Det går bra att grilla auberginerna för en lätt söt, rökig smak på röran.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!