Aubergineröra med chili och tomat

Aubergineröra med chili och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En god grönsaksröra gjord på aubergine, tomat och chili. Den passar utmärkt till grillat, både kyckling och kött.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
  • 450 g aubergine
  • 2 dl neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i 2 cm kuber och salta. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg försiktigt ner auberginen. Stek/fritera på medelvärme tills auberginen har fin färg runt om. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja och tomatpuré under omrörning i ca 3 min. Häll på passerade tomater och lägg ner auberginen. Låt småputtra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera till grillat kött eller kyckling.

Tips

Gott att doppa bröd i.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Myrna

2020-11-24

Gott och lätt att laga

Aubergineröra med chili och tomat
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 450 g aubergine
  • 2 dl neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt

Aubergineröra med chili och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

En god grönsaksröra gjord på aubergine, tomat och chili. Den passar utmärkt till grillat, både kyckling och kött.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner

Gör så här

  1. Skär auberginen i 2 cm kuber och salta. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg försiktigt ner auberginen. Stek/fritera på medelvärme tills auberginen har fin färg runt om. Lyft upp med tång eller hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olivolja och tomatpuré under omrörning i ca 3 min. Häll på passerade tomater och lägg ner auberginen. Låt småputtra ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera till grillat kött eller kyckling.

Tips

Gott att doppa bröd i.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Myrna

2020-11-24

Gott och lätt att laga