Auberginegryta med kikärtor

Auberginegryta med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(72)

Underbart smakrik one pot med aubergine, potatis, morötter och kikärtor som smaksätts med ingefära, kanel och kardemumma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 300 g potatis
  • 300 g aubergine
  • 300 g morot
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • salt

Gör så här

  1. Skär potatis, aubergine och morötter i lika stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och stek grönsakerna under omrörning. Tillsätt lök, ingefära, vitlök, kryddor och tomatpuré och stek ytterligare någon minut.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda 10 min. Häll i kikärtorna och sjud ytterligare 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mustafa al

2021-09-13

Jätte god varmrätt

Malim

2021-04-26

Inte nåt jag kommer laga igen.

Meliha

2020-03-25

Kombinerade med bulgur vid sidan om och knäckebröd. Med den kombinationen ger jag en 4 i betyg.

Auberginegryta med kikärtor
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g potatis
  • 300 g aubergine
  • 300 g morot
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 20 g färsk ingefära, finriven
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • salt

Auberginegryta med kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(72)

Underbart smakrik one pot med aubergine, potatis, morötter och kikärtor som smaksätts med ingefära, kanel och kardemumma.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär potatis, aubergine och morötter i lika stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och stek grönsakerna under omrörning. Tillsätt lök, ingefära, vitlök, kryddor och tomatpuré och stek ytterligare någon minut.
  2. Häll i vatten och smula ner buljongtärningar. Låt sjuda 10 min. Häll i kikärtorna och sjud ytterligare 5 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mustafa al

2021-09-13

Jätte god varmrätt

Malim

2021-04-26

Inte nåt jag kommer laga igen.

Meliha

2020-03-25

Kombinerade med bulgur vid sidan om och knäckebröd. Med den kombinationen ger jag en 4 i betyg.