
Ättiksinkokt lax med wasabi
Betyg (1-5):
Klassisker med asiatisk touch.
Tillagningstid: 30 min + 1 natt i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g laxfilé
- 6 dl vatten
- 1.5 dl ättiksprit (12 %)
- 1 dl strösocker
- 2 delade schalottenlökar
- 2 lagerblad
- 0.5 skivad röd chili
- Till servering:
- majonnäs
- wasabi eller wasabirom
Gör så här
- Skär laxen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i en form. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, lök, lagerblad och chili. Låt sjuda i 10 min under lock.
- Häll lagen över laxen och täck med plastfilm. Vätskan måste täcka laxen. Låt svalna i rumstemperatur och låt gärna stå i kylen under natten.
- Servera laxen med majonnäs och wasabirom eller smaksätt majonnäsen med wasabi.
Liknande recept
Ättiksinkokt lax med wasabi
Betyg (1-5):
Klassisker med asiatisk touch.
Tillagningstid: 30 min + 1 natt i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär laxen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i en form. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, lök, lagerblad och chili. Låt sjuda i 10 min under lock.
- Häll lagen över laxen och täck med plastfilm. Vätskan måste täcka laxen. Låt svalna i rumstemperatur och låt gärna stå i kylen under natten.
- Servera laxen med majonnäs och wasabirom eller smaksätt majonnäsen med wasabi.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!