Ättiksinkokt lax med wasabi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Klassisker med asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 min + 1 natt i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 6 dl vatten
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 delade schalottenlökar
  • 2 lagerblad
  • 0.5 skivad röd chili
  • Till servering:
  • majonnäs
  • wasabi eller wasabirom

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i en form. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, lök, lagerblad och chili. Låt sjuda i 10 min under lock.
  2. Häll lagen över laxen och täck med plastfilm. Vätskan måste täcka laxen. Låt svalna i rumstemperatur och låt gärna stå i kylen under natten.
  3. Servera laxen med majonnäs och wasabirom eller smaksätt majonnäsen med wasabi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Timjan- och basilikamarinerad lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskspett med citrongräsmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxbiffar med japansk sås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g laxfilé
  • 6 dl vatten
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 delade schalottenlökar
  • 2 lagerblad
  • 0.5 skivad röd chili
  • Till servering:
  • majonnäs
  • wasabi eller wasabirom

Ättiksinkokt lax med wasabi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Klassisker med asiatisk touch.

Tillagningstid: 30 min + 1 natt i kylen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i en form. Koka upp vatten, ättiksprit, socker, lök, lagerblad och chili. Låt sjuda i 10 min under lock.
  2. Häll lagen över laxen och täck med plastfilm. Vätskan måste täcka laxen. Låt svalna i rumstemperatur och låt gärna stå i kylen under natten.
  3. Servera laxen med majonnäs och wasabirom eller smaksätt majonnäsen med wasabi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med ingefärsdressing och grönsaksris

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Timjan- och basilikamarinerad lax

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskspett med citrongräsmarinad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Laxbiffar med japansk sås

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

Betyg
Betyg
(157)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)