Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

3.5 (4 betyg)

Ugnspannkaka med andra tillbehör än de vanliga.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 4 ägg
  • 1 msk finriven ingefära
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 msk smör
Stekt shiitakesvamp:
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olja
  • 100 g färsk spenat
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 2 msk japansk soja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp mjöl i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop till en klimpfri smet och vispa i resten av mjölken, fisksås, sesamolja och äggen.

  2. 2

    Tillsätt ingefära och salladslök. Smörj en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

Stekt shiitakesvamp

  1. 1

    Stek svamp, vitlök och chili i olja i en rymlig stekpanna, ca 5 min. Vänd ner spenat och ingefära. Häll på soja.

  2. 2

    Skär pannkakan i bitar och lägg på ett serveringsfat tillsammans med svamp och spenat.

  3. 3

    ! Vegetarisk med salt i stället för fisksås!

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar