Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Ugnspannkaka med andra tillbehör än de vanliga. Svamp, chili och koriander ger massor av härlig smak!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 4 ägg
  • 1 msk finriven ingefära
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 msk smör
  • Stekt shiitakesvamp:
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olja
  • 100 g färsk spenat
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 2 msk japansk soja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop till en klimpfri smet och vispa i resten av mjölken, fisksås, sesamolja och äggen.
  2. Tillsätt ingefära och salladslök. Smörj en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

Stekt shiitakesvamp

  1. Stek svamp, vitlök och chili i olja i en rymlig stekpanna, ca 5 min. Vänd ner spenat och ingefära. Häll på soja.
  2. Skär pannkakan i bitar och lägg på ett serveringsfat tillsammans med svamp och spenat.
  3. ! Vegetarisk med salt i stället för fisksås!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 4 ägg
  • 1 msk finriven ingefära
  • 3 strimlade salladslökar
  • 1 msk smör
  • Stekt shiitakesvamp:
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 0.5 strimlad röd chili
  • 1 msk olja
  • 100 g färsk spenat
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 2 msk japansk soja

Asiatisk ugnspannkaka med stekt shitakesvamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Ugnspannkaka med andra tillbehör än de vanliga. Svamp, chili och koriander ger massor av härlig smak!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjöl i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop till en klimpfri smet och vispa i resten av mjölken, fisksås, sesamolja och äggen.
  2. Tillsätt ingefära och salladslök. Smörj en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min.

Stekt shiitakesvamp

  1. Stek svamp, vitlök och chili i olja i en rymlig stekpanna, ca 5 min. Vänd ner spenat och ingefära. Häll på soja.
  2. Skär pannkakan i bitar och lägg på ett serveringsfat tillsammans med svamp och spenat.
  3. ! Vegetarisk med salt i stället för fisksås!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!