Asiatisk laxsallad med lime och jordnötter
  • Tid 35 min

Asiatisk laxsallad med lime och jordnötter

3.02 (41 betyg)

God lax för hela familjen.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 dl sesamfrö
  • 2 msk olja
Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 0.5 spetskål
  • 1 st morot
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 st lime
  • 1 msk fisksås
  • salt
Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl jordnötter
  • 1 st lime
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj nudlarna i kallt vatten. Blanda nudlar med riven kål, grovriven morot, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft och fisksås. Smaka av med salt.

  2. 2

    Salta laxen och rulla i sesamfrön. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om ca 3 min så att de får en knaprig yta. Toppa nudelsalladen med laxen, plockad koriander, hackade jordnötter och ev en limeklyfta.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går lika bra att servera rostade sesamfrön till salladen istället för jordnötterna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar