Asiatisk fiskgryta

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Cocos och koriander ger karaktär åt denna fiskgryta med räkor och fisk. Välj dina favoriter och servera med ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 350 g fiskfilé, färsk eller fryst, t ex kolja, spätta eller torsk
  • 350 g laxkotletter eller filé
  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk olja
  • 500 g wokgrönsaker
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 stor, pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk ostronsås
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl färsk koriander eller persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris, koka enligt anvisning på förpackning

Gör så här

  1. Skär fisken i strimlor. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min och tag upp dem. Bryn fisken i omgångar, salta och peppra. Tag upp den.
  2. Blanda kokosmjölk, vitlök och ostronsås i pannan. Koka upp och låt sjuda några minuter. Lägg i grönsaker och fisk, hetta upp. Smaka av med lime, ev salt och peppar. Garnera med räkor och kryddgrönt. Servera med ris.

Servering

Cocos och koriander är två karaktärsfulla ingredienser i den här fiskgrytan, och för att få till en bra kombination krävs ett ganska noggrant vinval. Ett vitt vin med lite tropisk fruktighet och mycket mjuk karaktär är det bästa valet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2014-03-29

Jättegod fiskgryta, har blivit en favorit,

Liknande recept

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(34)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Caldeirada

(11)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Festfiskgryta

(10)

Camillas bouillabaisse

(14)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 350 g fiskfilé, färsk eller fryst, t ex kolja, spätta eller torsk
  • 350 g laxkotletter eller filé
  • 500 g räkor med skal
  • 1 msk olja
  • 500 g wokgrönsaker
  • 0.5 tsk peppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 stor, pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk ostronsås
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 dl färsk koriander eller persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris, koka enligt anvisning på förpackning

Asiatisk fiskgryta

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Cocos och koriander ger karaktär åt denna fiskgryta med räkor och fisk. Välj dina favoriter och servera med ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i strimlor. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min och tag upp dem. Bryn fisken i omgångar, salta och peppra. Tag upp den.
  2. Blanda kokosmjölk, vitlök och ostronsås i pannan. Koka upp och låt sjuda några minuter. Lägg i grönsaker och fisk, hetta upp. Smaka av med lime, ev salt och peppar. Garnera med räkor och kryddgrönt. Servera med ris.

Servering

Cocos och koriander är två karaktärsfulla ingredienser i den här fiskgrytan, och för att få till en bra kombination krävs ett ganska noggrant vinval. Ett vitt vin med lite tropisk fruktighet och mycket mjuk karaktär är det bästa valet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2014-03-29

Jättegod fiskgryta, har blivit en favorit,

Liknande recept

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(34)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Caldeirada

(11)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Festfiskgryta

(10)

Camillas bouillabaisse

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies