Asiatisk färspanna med vitlök och lime

Betyg (1-5):
4.45 (53 betyg)

Enkel köttfärsrätt med smak av vitlök, sambal oelek och lime, serveras med ris och krispig vitkålssallad. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 3 dl jasminris
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • svartpeppar
  • Vitkålssallad:
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 0.5 dl rostat sesamfrö
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 kruka koriander, klippt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja. Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.

Vitkålssallad:

  1. Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.
  2. Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia Einehag

2019-01-26

Förflyttades till Asien! Gott och kommer definitivt laga igen. Hade dock missat vitkålen så tog kinakål men det gick mkt bra det med. Våga ta lite mer sambal... 👍

Anonym användare

2018-11-06

Jättegott! Tog mindre chili och lime så blev det mer barnvänligt.

Annica

2016-12-04

Mycket god variant på färs....mums...🌿

Liknande recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Gryta africana

(42)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Fläskfilé africana

(40)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl jasminris
  • 500 g blandfärs
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk japansk soja
  • svartpeppar
  • Vitkålssallad:
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 0.5 dl rostat sesamfrö
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk sesamolja
  • Till servering:
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1 kruka koriander, klippt

Asiatisk färspanna med vitlök och lime

Betyg (1-5):
4.45 (53 betyg)

Enkel köttfärsrätt med smak av vitlök, sambal oelek och lime, serveras med ris och krispig vitkålssallad. Perfekt till middag!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås, socker och soja. Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.

Vitkålssallad:

  1. Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.
  2. Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia Einehag

2019-01-26

Förflyttades till Asien! Gott och kommer definitivt laga igen. Hade dock missat vitkålen så tog kinakål men det gick mkt bra det med. Våga ta lite mer sambal... 👍

Anonym användare

2018-11-06

Jättegott! Tog mindre chili och lime så blev det mer barnvänligt.

Annica

2016-12-04

Mycket god variant på färs....mums...🌿

Liknande recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Gryta africana

(42)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Fläskfilé africana

(40)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies