För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Asheh nudelsoppa

Betyg (1-5):
3.71 (24 betyg)

"Det här är min favoriträtt. Det är en persisk soppa som min mamma alltid lagade när jag var lite sjuk.” - Farzad Farzaneh

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsak - eller hönsbuljong
  • 1.5 dl torkade gröna linser
  • 1 burk kokta kikärtor (400 g)
  • 1 burk kokta kidneybönor (400 g)
  • 100 g äggnudlar
  • 70 g färsk spenat
  • strimlade salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • Topping:
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Karamelliserad lök:
  • 2 msk olja
  • 4 strimlade rödlökar

Gör så här

  1. Börja med löken. Hetta olja i en stekpanna. Stek löken gyllene på medelhög värme tills den är karamelliserad. Det tar ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök, vitlök och gurkmeja tills löken mjuknat utan att få färg.
  3. Häll i vatten och tillsätt buljongtärningar och linser. Låt koka ca 15 min.
  4. Lägg ner sköljda bönor och låt sjuda 5 min. Tillsätt nudlar och vänd ner spenatbladen. Vänd ner hackade örter och salladslök när nudlarna är klara och servera direkt.
  5. Blanda mynta, vinäger och vatten. Stänk över soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

(41)

Pasta lenticchie - Lotta Lundgren

(151)

Linsbolognese

(35)

Spagetti med linser och tomatsås

(11)

Minestronesoppa med linser

(67)

Belugabolognese

(130)

Barnens bolognese med röda linser

(12)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsak - eller hönsbuljong
  • 1.5 dl torkade gröna linser
  • 1 burk kokta kikärtor (400 g)
  • 1 burk kokta kidneybönor (400 g)
  • 100 g äggnudlar
  • 70 g färsk spenat
  • strimlade salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • Topping:
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Karamelliserad lök:
  • 2 msk olja
  • 4 strimlade rödlökar

Asheh nudelsoppa

Betyg (1-5):
3.71 (24 betyg)

"Det här är min favoriträtt. Det är en persisk soppa som min mamma alltid lagade när jag var lite sjuk.” - Farzad Farzaneh

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med löken. Hetta olja i en stekpanna. Stek löken gyllene på medelhög värme tills den är karamelliserad. Det tar ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök, vitlök och gurkmeja tills löken mjuknat utan att få färg.
  3. Häll i vatten och tillsätt buljongtärningar och linser. Låt koka ca 15 min.
  4. Lägg ner sköljda bönor och låt sjuda 5 min. Tillsätt nudlar och vänd ner spenatbladen. Vänd ner hackade örter och salladslök när nudlarna är klara och servera direkt.
  5. Blanda mynta, vinäger och vatten. Stänk över soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Belugabolognese med soltorkade tomater

(41)

Pasta lenticchie - Lotta Lundgren

(151)

Linsbolognese

(35)

Spagetti med linser och tomatsås

(11)

Minestronesoppa med linser

(67)

Belugabolognese

(130)

Barnens bolognese med röda linser

(12)