Asheh nudelsoppa

Betyg (1-5):
3.71 (24 betyg)

"Det här är min favoriträtt. Det är en persisk soppa som min mamma alltid lagade när jag var lite sjuk.” - Farzad Farzaneh

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsak - eller hönsbuljong
  • 1.5 dl torkade gröna linser
  • 1 burk kokta kikärtor (400 g)
  • 1 burk kokta kidneybönor (400 g)
  • 100 g äggnudlar
  • 70 g färsk spenat
  • strimlade salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • Topping:
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Karamelliserad lök:
  • 2 msk olja
  • 4 strimlade rödlökar

Gör så här

  1. Börja med löken. Hetta olja i en stekpanna. Stek löken gyllene på medelhög värme tills den är karamelliserad. Det tar ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök, vitlök och gurkmeja tills löken mjuknat utan att få färg.
  3. Häll i vatten och tillsätt buljongtärningar och linser. Låt koka ca 15 min.
  4. Lägg ner sköljda bönor och låt sjuda 5 min. Tillsätt nudlar och vänd ner spenatbladen. Vänd ner hackade örter och salladslök när nudlarna är klara och servera direkt.
  5. Blanda mynta, vinäger och vatten. Stänk över soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Linsbolognese

(33)

Belugabolognese

(123)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(37)

Barnens bolognese med röda linser

(0)

Minestronesoppa med linser

(62)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Pasta lenticchie - Lotta Lundgren

(143)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 liter vatten
  • 3 grönsak - eller hönsbuljong
  • 1.5 dl torkade gröna linser
  • 1 burk kokta kikärtor (400 g)
  • 1 burk kokta kidneybönor (400 g)
  • 100 g äggnudlar
  • 70 g färsk spenat
  • strimlade salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • Topping:
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Karamelliserad lök:
  • 2 msk olja
  • 4 strimlade rödlökar

Asheh nudelsoppa

Betyg (1-5):
3.71 (24 betyg)

"Det här är min favoriträtt. Det är en persisk soppa som min mamma alltid lagade när jag var lite sjuk.” - Farzad Farzaneh

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med löken. Hetta olja i en stekpanna. Stek löken gyllene på medelhög värme tills den är karamelliserad. Det tar ca 30 min.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök, vitlök och gurkmeja tills löken mjuknat utan att få färg.
  3. Häll i vatten och tillsätt buljongtärningar och linser. Låt koka ca 15 min.
  4. Lägg ner sköljda bönor och låt sjuda 5 min. Tillsätt nudlar och vänd ner spenatbladen. Vänd ner hackade örter och salladslök när nudlarna är klara och servera direkt.
  5. Blanda mynta, vinäger och vatten. Stänk över soppan vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Linsbolognese

(33)

Belugabolognese

(123)

Belugabolognese med soltorkade tomater

(37)

Barnens bolognese med röda linser

(0)

Minestronesoppa med linser

(62)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Pasta lenticchie - Lotta Lundgren

(143)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies