Arrakspraliner

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Praliner med arrak är ett klassiskt gott julgodis, som ändå fungerar året om. Små och lättgjorda, på mandelmassa smaksatt med arrak och hasselnötter doppade i choklad.

Tillagningstid: 20 minuter
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 1 tsk arrak
  • 200 g mandelmassa
  • 150 g mörk choklad
  • 15 hasselnötter, eller valnötter

Gör så här

  1. Knåda in arrak eller punsch i mandelmassan, ev i matberedare. Rulla ca 30 små bollar. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik eller skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten eller smält chokladen i mikrovågsugn.
  2. Dela hasselnötterna. Använd en gaffel och doppa mandelmassebollarna i chokladen. Garnera med nötter. Ställ pralinerna svalt att stelna.

Tips

Har du inte tillgång till arrak kan du byta ut det mot punsch. Men öka mängden från teskedar till matskedar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



lisbeth Ekman

2012-12-15

Mycket goda och fin present

Linda

2011-12-28

gott

Liknande recept

Mandel- och pistagekrokant

(17)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Påskkladdkaka med marshmallows

(11)

Fruktbollar med mörk choklad

(24)

Chokladgodis med puffat ris

(0)

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

(5)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Hasselnötsformar

(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 1 tsk arrak
  • 200 g mandelmassa
  • 150 g mörk choklad
  • 15 hasselnötter, eller valnötter

Arrakspraliner

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Praliner med arrak är ett klassiskt gott julgodis, som ändå fungerar året om. Små och lättgjorda, på mandelmassa smaksatt med arrak och hasselnötter doppade i choklad.

Tillagningstid: 20 minuter
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knåda in arrak eller punsch i mandelmassan, ev i matberedare. Rulla ca 30 små bollar. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik eller skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten eller smält chokladen i mikrovågsugn.
  2. Dela hasselnötterna. Använd en gaffel och doppa mandelmassebollarna i chokladen. Garnera med nötter. Ställ pralinerna svalt att stelna.

Tips

Har du inte tillgång till arrak kan du byta ut det mot punsch. Men öka mängden från teskedar till matskedar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



lisbeth Ekman

2012-12-15

Mycket goda och fin present

Linda

2011-12-28

gott

Liknande recept

Mandel- och pistagekrokant

(17)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Påskkladdkaka med marshmallows

(11)

Fruktbollar med mörk choklad

(24)

Chokladgodis med puffat ris

(0)

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

(5)

Snabba browniebitar med jordnötssmör

(20)

Hasselnötsformar

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies