Äppelbakelser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lättgjorda och frasiga små bakelser av smördeg, marmelad och äpple. Perfekta att bjuda på till efterrätt. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 265 g färsk smördeg
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 dl flagad mandel
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Skär smördegen i nio rutor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred på marmeladen men lämna ca ½ cm kant. Pudra över kanel.
  3. Skär äpplet i tunna skivor, gärna med mandolin, och lägg omlott på marmeladen.
  4. Strö över socker och toppa med flagad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Godast att servera ljumma. Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(141)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 265 g färsk smördeg
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 dl flagad mandel
  • florsocker, till servering

Äppelbakelser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Lättgjorda och frasiga små bakelser av smördeg, marmelad och äpple. Perfekta att bjuda på till efterrätt. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
9 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär smördegen i nio rutor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Bred på marmeladen men lämna ca ½ cm kant. Pudra över kanel.
  3. Skär äpplet i tunna skivor, gärna med mandolin, och lägg omlott på marmeladen.
  4. Strö över socker och toppa med flagad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Godast att servera ljumma. Pudra gärna över florsocker vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(141)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(9)