Apelsinkokt fänkål

Apelsinkokt fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fänkål och apelsin är riktiga smakkompisar och det här receptet blir ett väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 2 fänkål
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 hackad chilipeppar
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 g saffran

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Apelsinkokt fänkål
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 fänkål
  • 0.5 apelsin, pressad saft
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 hackad chilipeppar
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl olivolja
  • 0.25 g saffran

Apelsinkokt fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fänkål och apelsin är riktiga smakkompisar och det här receptet blir ett väldoftande tillbehör som passar särskilt bra till fisk.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rensa fänkålen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsform och droppa över citrussaften. Salta och peppra. Slå på oljan och vatten tills det täcker precis. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  2. Tag upp fänkålen med hålslev och håll varmt. Häll vätskan i en kastrull, tillsätt saffran och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med salt och peppar och häll över fänkålen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!