Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad
Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad
  • Tid 40 min

Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad

2.67 (9 betyg)

Lyxhotellet Waldrorf Atoria i New York sägs stå bakom den här krämiga salladen med ett recept som har spritt sig över kontineterna. Passar utmärkt tillsammans med söt, grillad kyckling.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olja
Waldorfsallad:
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • 60 g tunt skivade stjälkar selleri
  • 2 tärnade äpplen
  • 150 g urkärnade vindruvor i halvor
  • 1 dl grovt hackade valnötskärnor
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 175 g grönsallad
Apelsinglaze:
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 1.5 msk ketchup
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med salladen.
    Rör ihop gräddfil, majonnäs och citron. Blanda i selleri, äpple, vindruvor och nötter. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg blandningen på en bädd av sallad.

Apelsinglaze

  1. 1

    Värm marmeladen så att den smälter. Blanda i vinäger och ketchup. Smaka av med lite salt och peppar.

  2. 2

    Putsa filéerna och skär bort ev lösa bitar. (De kan strimlas, frysas och användas vid senare tillfälle.) Pensla filéerna med olja. Grilla dem försiktigt tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.

  3. 3

    Pensla filéerna med apelsinglazen mot slutet och efter grillningen som glasering och smaksättning.

Servering

Servera kycklingen med salladen.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • magnus karlsson

    bra receptet för fredagsmys.