Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad

Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lyxhotellet Waldrorf Atoria i New York sägs stå bakom den här krämiga salladen med ett recept som har spritt sig över kontineterna. Passar utmärkt tillsammans med söt, grillad kyckling.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • Waldorfsallad:
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • 60 g tunt skivade stjälkar selleri
  • 2 tärnade äpplen
  • 150 g urkärnade vindruvor i halvor
  • 1 dl grovt hackade valnötskärnor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 175 g grönsallad
  • 0.5 tsk salt
  • Apelsinglaze:
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 1.5 msk ketchup
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med salladen.
    Rör ihop gräddfil, majonnäs och citron. Blanda i selleri, äpple, vindruvor och nötter. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg blandningen på en bädd av sallad.

Apelsinglaze

  1. Värm marmeladen så att den smälter. Blanda i vinäger och ketchup. Smaka av med lite salt och peppar.
  2. Putsa filéerna och skär bort ev lösa bitar. (De kan strimlas, frysas och användas vid senare tillfälle.) Pensla filéerna med olja. Grilla dem försiktigt tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.
  3. Pensla filéerna med apelsinglazen mot slutet och efter grillningen som glasering och smaksättning.

Servering

Servera kycklingen med salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



magnus karlsson

2015-11-05

bra receptet för fredagsmys.

Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • Waldorfsallad:
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • 60 g tunt skivade stjälkar selleri
  • 2 tärnade äpplen
  • 150 g urkärnade vindruvor i halvor
  • 1 dl grovt hackade valnötskärnor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 175 g grönsallad
  • 0.5 tsk salt
  • Apelsinglaze:
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 1.5 msk ketchup
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt

Apelsinglaserad kyckling med waldorfsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lyxhotellet Waldrorf Atoria i New York sägs stå bakom den här krämiga salladen med ett recept som har spritt sig över kontineterna. Passar utmärkt tillsammans med söt, grillad kyckling.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Börja med salladen.
    Rör ihop gräddfil, majonnäs och citron. Blanda i selleri, äpple, vindruvor och nötter. Smaka av med lite salt och peppar. Lägg blandningen på en bädd av sallad.

Apelsinglaze

  1. Värm marmeladen så att den smälter. Blanda i vinäger och ketchup. Smaka av med lite salt och peppar.
  2. Putsa filéerna och skär bort ev lösa bitar. (De kan strimlas, frysas och användas vid senare tillfälle.) Pensla filéerna med olja. Grilla dem försiktigt tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida.
  3. Pensla filéerna med apelsinglazen mot slutet och efter grillningen som glasering och smaksättning.

Servering

Servera kycklingen med salladen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



magnus karlsson

2015-11-05

bra receptet för fredagsmys.