Apelsin- och pomelomarmelad

Apelsin- och pomelomarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Koka en stor sats marmelad och ge bort till dina vänner, men se till att behålla en burk för dig själv.

Tillagningstid: 2 timmar
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g apelsiner
  • 600 g pomelo
  • 1.25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili

Gör så här

  1. Borsta frukten väl i varmt vatten. Dela apelsinerna i fyra klyftor och pomelon i åtta. Skär klyftorna med skalet kvar i tunna skivor. Ta bort kärnorna. Blanda frukten i en stor gryta och häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1,5 timme.
  2. Rör i syltsocker och eventuellt chili, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Låt marmeladen stå några minuter. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

Tips

Om du vill kan du dela satsen på hälften och koka den ena delen med en fin vaniljstång, till exempel tahiti.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citrondressing

Betyg
Betyg
(4)
Apelsin- och pomelomarmelad
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 900 g apelsiner
  • 600 g pomelo
  • 1.25 liter vatten
  • 1 kg syltsocker med pektin
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili

Apelsin- och pomelomarmelad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Koka en stor sats marmelad och ge bort till dina vänner, men se till att behålla en burk för dig själv.

Tillagningstid: 2 timmar
2 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta frukten väl i varmt vatten. Dela apelsinerna i fyra klyftor och pomelon i åtta. Skär klyftorna med skalet kvar i tunna skivor. Ta bort kärnorna. Blanda frukten i en stor gryta och häll på vattnet. Koka upp och koka under lock ca 1,5 timme.
  2. Rör i syltsocker och eventuellt chili, koka upp och koka sedan kraftigt utan lock ca 15 minuter. Låt marmeladen stå några minuter. Ös upp marmeladen i rena varma burkar, ända upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

Tips

Om du vill kan du dela satsen på hälften och koka den ena delen med en fin vaniljstång, till exempel tahiti.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citrondressing

Betyg
Betyg
(4)