Ångade morötter med kålmjölk
  • Tid 20 min

Ångade morötter med kålmjölk

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 knippen späda morötter
  • 1 msk olivolja av hög kvalitet
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar från kvarn
Kålmjölk:
  • 500 g strimlad spets- eller savoykål
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 dl standardmjölk eller gammeldags mjölk
  • 2 msk grovt hackad mynta
  • 1 msk olivolja av hög kvalitet
  • salt
  • peppar
Till servering:
  • citronsyrad vitkål (Låt tunt strimlad kål mjukna några min i kokande vatten, ta upp och häll på lite pressad citronsaft)
  • ev några dillvippor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka kål och lök i buljongen tills kålen är mjuk, ca 8 min.

  2. 2

    Mixa allt slätt med en stavmixer. Tillsätt mjölk och mynta.

  3. 3

    Smaka av med olivolja, salt och peppar. Tvätta och dela morötterna på längden.

  4. 4

    Ånga morötterna i ett durkslag över kokande vatten med ett lock över. Ånga tills de är lätt mjuka, 5-8 min. Lägg morötterna på ett serveringsfat. Ringla över olivolja och salta.

  5. 5

    Mixa kålmjölken fluffig och skummig. Häll den över morötterna och peppra. Toppa med citronsyrad kål.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar