Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

God fisk med härlig ratatouille.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 dl råris
  • 1 pkt saffran
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 klyfta vitlökar, pressade
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 500 g krossade tomater
  • peppar
  • 500 g torskfilé eller ryggfilé
  • salt

Gör så här

  1. Fräs riset hastigt i olja och saffran. Häll i vatten och salt och låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna zucchini, paprika och lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna med vitlök och chili 2 min under omrörning. Häll i tomatkross och låt sjuda 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Koka upp vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil eller durkslag och häll över det kokande vattnet.
  4. Sätt på ett lock och låt ånga tills fisken är tillagad rätt igenom, ca 5 min.
  5. Servera torsken med ratatouille och saffransris.

Servering

Späd ratatouille med vatten om den blir för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbullar i thaisås

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Asiatisk fisk i ugn

(23)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Peixe frito com batata doce

(4)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 dl råris
  • 1 pkt saffran
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 klyfta vitlökar, pressade
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 500 g krossade tomater
  • peppar
  • 500 g torskfilé eller ryggfilé
  • salt

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

God fisk med härlig ratatouille.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs riset hastigt i olja och saffran. Häll i vatten och salt och låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna zucchini, paprika och lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna med vitlök och chili 2 min under omrörning. Häll i tomatkross och låt sjuda 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Koka upp vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil eller durkslag och häll över det kokande vattnet.
  4. Sätt på ett lock och låt ånga tills fisken är tillagad rätt igenom, ca 5 min.
  5. Servera torsken med ratatouille och saffransris.

Servering

Späd ratatouille med vatten om den blir för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbullar i thaisås

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(51)

Asiatisk fisk i ugn

(23)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Peixe frito com batata doce

(4)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies