Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

God fisk med härlig ratatouille.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 dl råris
  • 1 pkt saffran
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 klyfta vitlökar, pressade
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 500 g krossade tomater
  • peppar
  • 500 g torskfilé eller ryggfilé
  • salt

Gör så här

  1. Fräs riset hastigt i olja och saffran. Häll i vatten och salt och låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna zucchini, paprika och lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna med vitlök och chili 2 min under omrörning. Häll i tomatkross och låt sjuda 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Koka upp vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil eller durkslag och häll över det kokande vattnet.
  4. Sätt på ett lock och låt ånga tills fisken är tillagad rätt igenom, ca 5 min.
  5. Servera torsken med ratatouille och saffransris.

Servering

Späd ratatouille med vatten om den blir för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-08-31

Gott! Lättlagat!

Liknande recept

Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(13)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 dl råris
  • 1 pkt saffran
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 klyfta vitlökar, pressade
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 500 g krossade tomater
  • peppar
  • 500 g torskfilé eller ryggfilé
  • salt

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

God fisk med härlig ratatouille.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs riset hastigt i olja och saffran. Häll i vatten och salt och låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna zucchini, paprika och lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna med vitlök och chili 2 min under omrörning. Häll i tomatkross och låt sjuda 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Koka upp vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil eller durkslag och häll över det kokande vattnet.
  4. Sätt på ett lock och låt ånga tills fisken är tillagad rätt igenom, ca 5 min.
  5. Servera torsken med ratatouille och saffransris.

Servering

Späd ratatouille med vatten om den blir för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gerd

2020-08-31

Gott! Lättlagat!

Liknande recept

Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Peixe frito com batata doce

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(13)