Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

God fisk med härlig ratatouille.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 dl råris
  • 1 pkt saffran
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 klyfta vitlökar, pressade
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 500 g krossade tomater
  • peppar
  • 500 g torskfilé eller ryggfilé

Gör så här

  1. Fräs riset hastigt i olja och saffran. Häll i vatten och salt och låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna zucchini, paprika och lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna med vitlök och chili 2 min under omrörning. Häll i tomatkross och låt sjuda 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Koka upp vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil eller durkslag och häll över det kokande vattnet.
  4. Sätt på ett lock och låt ånga tills fisken är tillagad rätt igenom, ca 5 min.
  5. Servera torsken med ratatouille och saffransris.

Servering

Späd ratatouille med vatten om den blir för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bowl med sashimilax

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(14)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 dl råris
  • 1 pkt saffran
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 klyfta vitlökar, pressade
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 500 g krossade tomater
  • peppar
  • 500 g torskfilé eller ryggfilé

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

God fisk med härlig ratatouille.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs riset hastigt i olja och saffran. Häll i vatten och salt och låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna zucchini, paprika och lök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna med vitlök och chili 2 min under omrörning. Häll i tomatkross och låt sjuda 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Koka upp vatten i en kastrull och lägg fiskbitarna i en sil eller durkslag och häll över det kokande vattnet.
  4. Sätt på ett lock och låt ånga tills fisken är tillagad rätt igenom, ca 5 min.
  5. Servera torsken med ratatouille och saffransris.

Servering

Späd ratatouille med vatten om den blir för tjock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bowl med sashimilax

(4)

Fiskgryta med saffran och räkor

(48)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(14)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies