Älgfärsburgare med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Underbart god burgare gjord på älgfärs, serveras med en ostkräm, bröd och picklad rödkål. Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g älgfärs, eller vegofärs
  • 5 enbär, krossade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör till stekning
  • Ostkräm
  • 1 dl smetana eller crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2.5 dl riven Västerbottensost
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad, 4 salladsblad
  • 3 dl picklad rödkål

Gör så här

  1. Blanda smetana, majonnäs och Västerbottensost till en kräm.
  2. Blanda färsen med enbär, salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek i smör i het panna.
  3. Stek till fin färg på båda sidor, 2–3 min per sida. Stek bröden varma.
  4. Fyll bröden med sallad, burgare, ostkräm och picklad kål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g älgfärs, eller vegofärs
  • 5 enbär, krossade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör till stekning
  • Ostkräm
  • 1 dl smetana eller crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2.5 dl riven Västerbottensost
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad, 4 salladsblad
  • 3 dl picklad rödkål

Älgfärsburgare med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Underbart god burgare gjord på älgfärs, serveras med en ostkräm, bröd och picklad rödkål. Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smetana, majonnäs och Västerbottensost till en kräm.
  2. Blanda färsen med enbär, salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek i smör i het panna.
  3. Stek till fin färg på båda sidor, 2–3 min per sida. Stek bröden varma.
  4. Fyll bröden med sallad, burgare, ostkräm och picklad kål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)