
Älgfärsburgare med Västerbottensost
Betyg (1-5):
Underbart god burgare gjord på älgfärs, serveras med en ostkräm, bröd och picklad rödkål. Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g älgfärs, eller vegofärs
- 5 enbär, krossade
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- smör till stekning
- Ostkräm
- 1 dl smetana eller crème fraiche
- 0.5 dl majonnäs
- 2.5 dl riven Västerbottensost
- Till servering
- 4 hamburgerbröd
- sallad, 4 salladsblad
- 3 dl picklad rödkål
Gör så här
- Blanda smetana, majonnäs och Västerbottensost till en kräm.
- Blanda färsen med enbär, salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek i smör i het panna.
- Stek till fin färg på båda sidor, 2–3 min per sida. Stek bröden varma.
- Fyll bröden med sallad, burgare, ostkräm och picklad kål.
Älgfärsburgare med Västerbottensost
Betyg (1-5):
Underbart god burgare gjord på älgfärs, serveras med en ostkräm, bröd och picklad rödkål. Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda smetana, majonnäs och Västerbottensost till en kräm.
- Blanda färsen med enbär, salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek i smör i het panna.
- Stek till fin färg på båda sidor, 2–3 min per sida. Stek bröden varma.
- Fyll bröden med sallad, burgare, ostkräm och picklad kål.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!