Älgfärsburgare med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Underbart god burgare gjord på älgfärs, serveras med en ostkräm, bröd och picklad rödkål. Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g älgfärs, eller vegofärs
  • 5 enbär, krossade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör till stekning
  • Ostkräm
  • 1 dl smetana eller crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2.5 dl riven Västerbottensost
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad, 4 salladsblad
  • 3 dl picklad rödkål

Gör så här

  1. Blanda smetana, majonnäs och Västerbottensost till en kräm.
  2. Blanda färsen med enbär, salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek i smör i het panna.
  3. Stek till fin färg på båda sidor, 2–3 min per sida. Stek bröden varma.
  4. Fyll bröden med sallad, burgare, ostkräm och picklad kål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g älgfärs, eller vegofärs
  • 5 enbär, krossade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör till stekning
  • Ostkräm
  • 1 dl smetana eller crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2.5 dl riven Västerbottensost
  • Till servering
  • 4 hamburgerbröd
  • sallad, 4 salladsblad
  • 3 dl picklad rödkål

Älgfärsburgare med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Underbart god burgare gjord på älgfärs, serveras med en ostkräm, bröd och picklad rödkål. Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smetana, majonnäs och Västerbottensost till en kräm.
  2. Blanda färsen med enbär, salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek i smör i het panna.
  3. Stek till fin färg på båda sidor, 2–3 min per sida. Stek bröden varma.
  4. Fyll bröden med sallad, burgare, ostkräm och picklad kål.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttfärsbiffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)