Älgfärsbiffar med mandelpotatis i ugn

Betyg (1-5):
3.32 (82 betyg)

Den vilda kocken (Per Morberg) laddar upp med viltbiffar.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 riven gul lök
  • 3 finhackade enbär
  • 0.5 dl ströbröd
  • rapsolja och smör till stekning
  • Sås:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 dl utspädd viltbuljong på fond eller tärning
  • 3 msk torr sherry eller vitt vin
  • 3 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • 4 msk messmör
  • 2 msk rårörda lingon
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja, helst tamari
  • peppar
  • Mandelpotatis:
  • 800 g skrubbad mandelpotatis
  • 3 msk olivolja
  • Rårörda lingon:
  • 5 dl lingon
  • 2 dl strösocker
  • Till servering:
  • klippt persilja

Gör så här

  1. Älgfärsbiffar: Rör ihop färs, ägg, salt och peppar till en slät smet. Tillsätt resten av ingredienserna till färsbiffarna och blanda ordentligt. Forma åtta biffar (det går lättare om du blöter händerna med vatten).
  2. Bryn biffarna i smör tills de fått fin färg. Låt dem steka klart i ugnen cirka åtta minuter eller tills köttsaften är genomskinlig.

Sås:

  1. Fräs löken i smöret i en kastrull. Tillsätt buljong, sherry eller vitt vin och grädde eller crème fraiche. Koka upp under omrörning. Tillsätt övrig aingredienser. låt såsen långsamt koka ner till önskad konsistens. Rör om då och då. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Mandelpotatis:

  1. Dela stora potatisar i hälften. Häll olivolja i en långpanna och lägg i potatisen. Strö över salt. Låt potatisarna stå i ugnen tills de är gyllenbruna och känns mjuka, 20-30 minuter. Prova med sticka. Rör om ibland så de inte fastnar.

Rårörda lingon:

  1. Blanda lingon och socker i en bunke. Rör tills sockret löst sig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2019-02-02

Supergott! Hela familjen njöt! Saftiga och goda.

Kerstin Sjögren

2013-06-14

Himla gott! Både biffar och sås. Går säkert bra att göra även om man inte har nån älg i frysen. Med nötkött alltså. Testat på 2 kräsna systrar, son och barnbarn. Full pott!

Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 riven gul lök
  • 3 finhackade enbär
  • 0.5 dl ströbröd
  • rapsolja och smör till stekning
  • Sås:
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 dl utspädd viltbuljong på fond eller tärning
  • 3 msk torr sherry eller vitt vin
  • 3 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • 4 msk messmör
  • 2 msk rårörda lingon
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja, helst tamari
  • peppar
  • Mandelpotatis:
  • 800 g skrubbad mandelpotatis
  • 3 msk olivolja
  • Rårörda lingon:
  • 5 dl lingon
  • 2 dl strösocker
  • Till servering:
  • klippt persilja

Älgfärsbiffar med mandelpotatis i ugn

Betyg (1-5):
3.32 (82 betyg)

Den vilda kocken (Per Morberg) laddar upp med viltbiffar.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Älgfärsbiffar: Rör ihop färs, ägg, salt och peppar till en slät smet. Tillsätt resten av ingredienserna till färsbiffarna och blanda ordentligt. Forma åtta biffar (det går lättare om du blöter händerna med vatten).
  2. Bryn biffarna i smör tills de fått fin färg. Låt dem steka klart i ugnen cirka åtta minuter eller tills köttsaften är genomskinlig.

Sås:

  1. Fräs löken i smöret i en kastrull. Tillsätt buljong, sherry eller vitt vin och grädde eller crème fraiche. Koka upp under omrörning. Tillsätt övrig aingredienser. låt såsen långsamt koka ner till önskad konsistens. Rör om då och då. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Mandelpotatis:

  1. Dela stora potatisar i hälften. Häll olivolja i en långpanna och lägg i potatisen. Strö över salt. Låt potatisarna stå i ugnen tills de är gyllenbruna och känns mjuka, 20-30 minuter. Prova med sticka. Rör om ibland så de inte fastnar.

Rårörda lingon:

  1. Blanda lingon och socker i en bunke. Rör tills sockret löst sig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2019-02-02

Supergott! Hela familjen njöt! Saftiga och goda.

Kerstin Sjögren

2013-06-14

Himla gott! Både biffar och sås. Går säkert bra att göra även om man inte har nån älg i frysen. Med nötkött alltså. Testat på 2 kräsna systrar, son och barnbarn. Full pott!

Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Köttbullar i grönpepparsås

(62)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies