
Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron
Betyg (1-5):
Luftiga ostbakelser med ägg och grädde, serveras med rostade mandelspån och hjortron.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
- 4 ägg
- 4 msk vispgrädde
- 1 dl riven Västerbottensost
- Till servering:
- 1 dl mandelspån, gärna rostade (eller efter smak)
- 4 msk hjortronsylt (eller efter smak)
Gör så här
- Smörj små (drygt 1 dl) ugnssäkra portionsformar. Vispa samman ägg, grädde och ost. Fördela smeten i formarna.
- Grädda i mitten av ugnen tills smeten nätt och jämnt stelnat, 20-25 minuter. Strö mandelspån över.
- Servera genast tillsammans med hjortronsylt.
Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron
Betyg (1-5):
Luftiga ostbakelser med ägg och grädde, serveras med rostade mandelspån och hjortron.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Gör så här
- Smörj små (drygt 1 dl) ugnssäkra portionsformar. Vispa samman ägg, grädde och ost. Fördela smeten i formarna.
- Grädda i mitten av ugnen tills smeten nätt och jämnt stelnat, 20-25 minuter. Strö mandelspån över.
- Servera genast tillsammans med hjortronsylt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!