Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Luftiga ostbakelser med ägg och grädde, serveras med rostade mandelspån och hjortron.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • Till servering:
  • 1 dl mandelspån, gärna rostade (eller efter smak)
  • 4 msk hjortronsylt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Smörj små (drygt 1 dl) ugnssäkra portionsformar. Vispa samman ägg, grädde och ost. Fördela smeten i formarna.
  2. Grädda i mitten av ugnen tills smeten nätt och jämnt stelnat, 20-25 minuter. Strö mandelspån över.
  3. Servera genast tillsammans med hjortronsylt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • Till servering:
  • 1 dl mandelspån, gärna rostade (eller efter smak)
  • 4 msk hjortronsylt (eller efter smak)

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Luftiga ostbakelser med ägg och grädde, serveras med rostade mandelspån och hjortron.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Smörj små (drygt 1 dl) ugnssäkra portionsformar. Vispa samman ägg, grädde och ost. Fördela smeten i formarna.
  2. Grädda i mitten av ugnen tills smeten nätt och jämnt stelnat, 20-25 minuter. Strö mandelspån över.
  3. Servera genast tillsammans med hjortronsylt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!