Tiramisu
  • Tid 20 min + tid i kyl (minst 4 tim)

Tiramisu

3.2 (5 betyg)

Tiramisu är en perfekt bjudrätt som du med fördel kan göra dagen innan. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

  • Tillagningstid 20 min + tid i kyl (minst 4 tim)
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 250 g mascarpone
  • 8 savoiardikex
  • 1.5 dl kallt kaffe
  • 2 msk konjak, Amaretto eller marsalavin
  • 1 msk kakao, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa grädden hårt med 1 msk av sockret. Vispa resterande socker med äggulor och mascarpone.

  2. 2

    Vänd försiktigt samman grädden med mascarponekrämen. Bryt sönder kexen och fördela hälften i botten på 4 glas. Blanda likören med kaffet och födela hälften över kexen.

  3. 3

    Skeda på hälften av mascarponeblandningen och lägg på ett nytt lager kex och kaffe. Skeda på resten av mascarponeblandningen och ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna längre.

  4. 4

    Låt tiramisun stå i rumstemperatur ca 20 min före servering. Pudra över kakao.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar