Chokladtiramisu
  • Tid 1 tim + tid att kallna
  • Ugn 175º

Chokladtiramisu

3.62 (8 betyg)

Om du inte vill ha sprit i krämen, ta arraksarom i stället.

  • Tillagningstid 1 tim + tid att kallna
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 portioner
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl kakao
  • 2 dl starkt bryggt kaffe, gärna espresso
Mascarponekräm:
  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 0.5 dl amaretto eller konjak
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • pudrad kakao
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med måtten ca 25 x 20 cm.

  2. 2

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen.

  3. 3

    Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kallna.

Mascarponekräm:

  1. 1

    Vispa ägg­ gulor, mascarpone och amaretto till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till fast och blank konsistens. Vänd ner äggvitan i mascarponesmeten med hjälp av en slickepott.

  2. 2

    Dela botten i två halvor och stänk över avsvalnat kaffe. Bred hälften av mascarponekrämen på ena botten och lägg på den andra. Täck med resten av mascarpone­ krämen och pudra med kakao.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Bottnen är perfekt att ha som tårtbotten. Gott med grädde och hallon på. Blir bara bättre dagen efter! Håller fint några extra dagar i kylen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar