Chokladtiramisu

Chokladtiramisu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Om du inte vill ha sprit i krämen, ta arraksarom i stället.

Tillagningstid: 1 timme + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl kakao
  • 2 dl starkt bryggt kaffe, gärna espresso
  • Mascarponekräm:
  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 0.5 dl amaretto eller konjak
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • pudrad kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med måtten ca 25 x 20 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kallna.

Mascarponekräm:

  1. Vispa ägg­ gulor, mascarpone och amaretto till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till fast och blank konsistens. Vänd ner äggvitan i mascarponesmeten med hjälp av en slickepott.
  2. Dela botten i två halvor och stänk över avsvalnat kaffe. Bred hälften av mascarponekrämen på ena botten och lägg på den andra. Täck med resten av mascarpone­ krämen och pudra med kakao.

Tips

Bottnen är perfekt att ha som tårtbotten. Gott med grädde och hallon på. Blir bara bättre dagen efter! Håller fint några extra dagar i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-12

Hej Monica, du kan prova att byta vetemjölet mot glutenfri mjölmix, eller potatismjöl. Vi har dock inte provbakat det. Lycka till och återkom gärna om du provar!

Monica

2022-04-11

Ditt tips för att göra den naturligt glutenfri?

Helen

2020-04-06

Min favorit-efterrätt! Bäst dagen efter eller.

Chokladtiramisu
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl kakao
  • 2 dl starkt bryggt kaffe, gärna espresso
  • Mascarponekräm:
  • 4 äggulor
  • 2 burkar mascarpone (à 250 g)
  • 0.5 dl amaretto eller konjak
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • pudrad kakao

Chokladtiramisu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Om du inte vill ha sprit i krämen, ta arraksarom i stället.

Tillagningstid: 1 timme + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
10 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med måtten ca 25 x 20 cm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kallna.

Mascarponekräm:

  1. Vispa ägg­ gulor, mascarpone och amaretto till en slät smet. Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget och fortsätt vispa till fast och blank konsistens. Vänd ner äggvitan i mascarponesmeten med hjälp av en slickepott.
  2. Dela botten i två halvor och stänk över avsvalnat kaffe. Bred hälften av mascarponekrämen på ena botten och lägg på den andra. Täck med resten av mascarpone­ krämen och pudra med kakao.

Tips

Bottnen är perfekt att ha som tårtbotten. Gott med grädde och hallon på. Blir bara bättre dagen efter! Håller fint några extra dagar i kylen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-12

Hej Monica, du kan prova att byta vetemjölet mot glutenfri mjölmix, eller potatismjöl. Vi har dock inte provbakat det. Lycka till och återkom gärna om du provar!

Monica

2022-04-11

Ditt tips för att göra den naturligt glutenfri?

Helen

2020-04-06

Min favorit-efterrätt! Bäst dagen efter eller.