Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon
  • Tid 30 min + tid i kylskåpet

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

3.36 (14 betyg)

En luftig och lätt efterrätt med smak av citron toppad med bär.

  • Tillagningstid 30 min + tid i kylskåpet
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl citronsaft
  • 200 g cream cheese
  • 200 g mörk choklad med chilismak
  • 1 liter färska hallon och jordgubbar
  • 2 urgröpta passionsfrukter
  • 1 tsk rivet citronskal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela äggen, äggvitor i en skål, äggulor i en annan. Vispa äggulor och 0,75 deciliter socker poröst, tillsätt citronsaft. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn smet.

  2. 2

    Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i resten av sockret. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulesmeten. Häll upp smeten i höga glas och ställ i kylskåp ca en timme innan servering.

  3. 3

    Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Doppa hallon och jordgubbar i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper i rumstemperatur.

  4. 4

    Toppa desserten med passionsfrukt och servera med de chokladdoppade bären.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Helena: Den kan inte stå så länge i kylen pga att äggviteskummet sjunker.

  • Helena

    Varför kan den inte stå längre än en timme i kylskåpet?

  • Matilda

    Friskt o gott!