Ägg- och olivbröd

Ägg- och olivbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Filmjölksbröd, med smakrik fyllning, toppat med havssalt och oregano.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl filmjölk eller yoghurt
  • 2 msk olja
  • 6 dl vetemjöl med fullkorn
  • 2 krm salt
  • Fyllning:
  • 2 hårdkokta ägg i små tärningar
  • 2 dl oliver i skivor
  • 2 tsk oregano
  • Pensling:
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk flingsalt (eller efter smak)
  • 0.5 msk oregano (eller efter smak)

Gör så här

  1. Rör ut jästen i filen eller yoghurten. Blanda i olja, salt och nästan allt mjöl. Knåda till en smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25 x 35 cm. Fördela fyllningen över degen. Rulla ihop den och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär snitt i degen så att fyllningen blir synlig. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Pensla med vatten och strö på lite salt och oregano. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Omelett med koriander och chili

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Portionsomeletter med räkröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatisfrittata med paprika

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Påskäggsbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)
Ägg- och olivbröd
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl filmjölk eller yoghurt
  • 2 msk olja
  • 6 dl vetemjöl med fullkorn
  • 2 krm salt
  • Fyllning:
  • 2 hårdkokta ägg i små tärningar
  • 2 dl oliver i skivor
  • 2 tsk oregano
  • Pensling:
  • 1 msk vatten
  • 0.5 msk flingsalt (eller efter smak)
  • 0.5 msk oregano (eller efter smak)

Ägg- och olivbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Filmjölksbröd, med smakrik fyllning, toppat med havssalt och oregano.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen i filen eller yoghurten. Blanda i olja, salt och nästan allt mjöl. Knåda till en smidig deg som släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
  2. Kavla ut degen till en rektangel, ca 25 x 35 cm. Fördela fyllningen över degen. Rulla ihop den och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär snitt i degen så att fyllningen blir synlig. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Pensla med vatten och strö på lite salt och oregano. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Omelett med koriander och chili

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Portionsomeletter med räkröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Potatisfrittata med paprika

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Påskäggsbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(8)