After eight - tårta
  • Tid 30 min
  • Ugn 175º

After eight - tårta

3.85 (27 betyg)

Krämig chokladkaka med mint

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 portioner
  • 200 g mörk choklad, gärna mintsmak
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 400 g after eight (25 after eight-bitar)
Till servering
  • 2 dl vispgrädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält chokladen varsamt i vattenbad/mikro. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt kakao, sirap och salt.

  2. 2

    Vispa i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och smält choklad. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 20 x 20 cm.

  3. 3

    Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt svalna något och lägg på after eightbitarna så att de täcker kakan. Servera rumsvarm med lättvispad grädde.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd ev en brännare för att smälta after eightchokladen ovanifrån.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar