För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ädelostpasta med skinka och päron

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Krämig pasta med ädelost och skinka

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 100 g ädelost
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 160 g rökt skinka, strimlad
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 1 päron, tunt skivat
  • svartpeppar
  • Till servering
  • 3 morötter, rivna

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl under vispning. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning till en slät sås. Sjud under vispning till en krämig sås.
  2. Smula ner ädelost och buljongtärning. Låt såsen puttra någon minut på svag värme.
  3. Fräs skinka, purjolök och sockerärtor hastigt i några droppar olja och vänd runt med pastan och såsen. Smaka av med salt.
  4. Toppa med päron och nymalen svartpeppar. Servera med rivna morötter.

Servering

Rivna morötter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dagobertare extra allt

(5)

Köttbullar med chèvre

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Godaste köttbullarna

(0)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 100 g ädelost
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 160 g rökt skinka, strimlad
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 1 päron, tunt skivat
  • svartpeppar
  • Till servering
  • 3 morötter, rivna

Ädelostpasta med skinka och päron

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Krämig pasta med ädelost och skinka

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl under vispning. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning till en slät sås. Sjud under vispning till en krämig sås.
  2. Smula ner ädelost och buljongtärning. Låt såsen puttra någon minut på svag värme.
  3. Fräs skinka, purjolök och sockerärtor hastigt i några droppar olja och vänd runt med pastan och såsen. Smaka av med salt.
  4. Toppa med päron och nymalen svartpeppar. Servera med rivna morötter.

Servering

Rivna morötter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dagobertare extra allt

(5)

Köttbullar med chèvre

(0)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)

Godaste köttbullarna

(0)

Lammstek med fetaost och spenat

(4)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)