Ädelostpasta med skinka och päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Krämig pasta med ädelost och skinka

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 100 g ädelost
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 160 g rökt skinka, strimlad
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 1 päron, tunt skivat
  • svartpeppar
  • Till servering
  • 3 morötter, rivna

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl under vispning. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning till en slät sås. Sjud under vispning till en krämig sås.
  2. Smula ner ädelost och buljongtärning. Låt såsen puttra någon minut på svag värme.
  3. Fräs skinka, purjolök och sockerärtor hastigt i några droppar olja och vänd runt med pastan och såsen. Smaka av med salt.
  4. Toppa med päron och nymalen svartpeppar. Servera med rivna morötter.

Servering

Rivna morötter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lövbiffsklämmor med jalapenos och mozzarella

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Färsbiffar med ostfyllning

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 100 g ädelost
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 160 g rökt skinka, strimlad
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 1 päron, tunt skivat
  • svartpeppar
  • Till servering
  • 3 morötter, rivna

Ädelostpasta med skinka och päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Krämig pasta med ädelost och skinka

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjöl under vispning. Häll i mjölken i en tunn stråle under konstant vispning till en slät sås. Sjud under vispning till en krämig sås.
  2. Smula ner ädelost och buljongtärning. Låt såsen puttra någon minut på svag värme.
  3. Fräs skinka, purjolök och sockerärtor hastigt i några droppar olja och vänd runt med pastan och såsen. Smaka av med salt.
  4. Toppa med päron och nymalen svartpeppar. Servera med rivna morötter.

Servering

Rivna morötter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lövbiffsklämmor med jalapenos och mozzarella

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pannbiffar med fetaost och stekt potatissallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Färsbiffar med ostfyllning

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pizza med gorgonzola, salami och grönsaker

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Köttbullar med ansjovis och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ostgratinerad köttfärspanna

Betyg
Betyg
(13)